Догори
Дати відгук

25 вересня - Всесвітній день мрії та слов'янський Капустник

Всесвітній день фармацевта святкують кожен рік 25 вересня.

2 хв на прочитання25 Вересня 2023, 11:00
Поділитись:

Цей день у народі називали "Капустник", бо, за повір'ям, нашаткована капуста повинна довго і добре зберігатися.

Також  25 вересня, православна церква вшановує пам’ять преподобної Єфросинії Олександрійської. Цей день у народі називали "Капусник". Іменини сьогодні святкують Герман, Євген, Максим, Микола, Олександр, Павло, Прохор, Роман, Сергій, Федір.

Православна церква 25 вересня вшановує пам’ять преподобної Єфросинії Олександрійської. Мати дівчини померла, коли їй було 12 років, тому її виховував батько. Вірянин планував видати доньку заміж, але та вирішила піти своїм шляхов. У 18 років вона таємно прийняла постриг, після чого покинула батьківський дім. Дівчина перевтілилася в чоловіка-ченця та почала жити в монастирі. Там вона провела усамітнене життя в молитвах.

У народі цього дня починали різати курей на продаж, а також готували квашену капусту. У кожній родині існувала своя традиція приготування квашеної капусти, але при цьому її обов'язково готували у великій дерев'яній бочці. Цей день у народі називали "Капустник", бо, за повір'ям, нашаткована капуста повинна довго і добре зберігатися.

День фармацевта в Україні має кілька дат - національну та міжнародну. 

Всесвітній день фармацевта святкують кожен рік 25 вересня. Офіційно свято було затверджено у Туреччині в 2009 році. Саме в Стамбулі була заснована Міжнародна фармацевтична організація (МФО), яка є партнером ВООЗ. Відтоді фармацевтичні працівники щороку вшановують своє професійне свято. 

Кожного року 25 вересня прихильники жанру мальованих історій святкують День коміксів.  Вважають, що перші комікси з’явилися в США. Але насправді це сталося в Європі у XIX столітті. У 1825 році було засновано The Glasgow Looking Glass - видання, що спеціалізувалось на даному жанрі. Пізніше, у 1895 році, Річард Фелтон створив комікси з постійними персонажами.

За матеріалами "Інформатор"

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.