Мабуть, немає такої людини, яка не замислювалася б про те, чи можна пити каву натщесерце. Лікар-гастроентеролог зі США Сунана Сохі поклала край багаторічним суперечкам і дозволила вживати підбадьорливий напій до сніданку. Але крім хорошої новини є й кілька тривожних.
Вона нагадала про переваги кави, яка сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт.
Сьогодні її дедалі частіше критикують через кофеїн, що входить до її складу, проте в медичних цілях її використовували століттями, зазначила лікарка.
Рівень шлункової кислоти напій змінює в кожному випадку по-різному.
Приміром, люди з диспепсією мають вживати його усвідомлено й обережно, бажано разом з їжею. Краще й зовсім уникати його, інакше надмірне газоутворення і пекучий біль у верхньому відділі живота гарантовані.
Кава сама по собі є кислим напоєм, тому вона стимулює вироблення гормону гастрину, що відповідає за вироблення шлункового соку, наголосив доктор із Бостона Супрія Рао.
Сприяють підвищенню кислотності кишківника і феноли в зернах кави.
Насправді немає нічого небезпечного у вживанні чашечки кави натщесерце, але важливо знати про деякі можливі наслідки.
Річ у тім, що вона здатна запросто викликати печію, оскільки стимулює вироблення шлункової кислоти. У таких ситуаціях у деяких людей можуть виникати не тільки неприємні відчуття, а й больові симптоми.
Гастроентерологиня рекомендує разом із нею вживати невеликий перекус, щоб компенсувати кислотність, і надавати перевагу приготованій із темних зерен каві або обирати холодний варіант.
Альтернативою спеціалістка назвала зелений і чорний чаї, адже вони містять значно менше кофеїну і не так підвищують кислотність у шлунку.
Більше новин читайте на GreenPost.