1 склянка цього продукту на день знижує ризик раку кишківника на 17%
Додавання 300 мг кальцію до вашого щоденного раціону може збалансувати та зміцнити імунну систему.
Щоденне вживання близько 300 мл молока може знизити ризик раку кишечника майже на одну п'яту, як показало нове дослідження. Вчені пов'язали цей ефект із вмістом кальцію як у молочних, так і у немолочних продуктах, який чинить захисний ефект. Та є умови, які треба врахувати, пише з посиланням на експертів Daily Mail.
Науковці дійшли висновку, що молоко дає користь не лише зубам і кісткам, але й може допомогти у профілактиці раку кишківника. Регулярне вживання цього продукту суттєво знижує ризик виникнення цього захворювання.
Рак кишківника входить до п’ятірки найпоширеніших видів онкології серед людей до 50 років. Тому профілактичні заходи, зокрема такі прості, як щоденне вживання склянки молока, мають велике значення.
У чому секрет молока? У кожній склянці міститься близько 300 мг кальцію, що, за даними дослідників, може знизити ризик раку кишківника майже на 20%. До таких висновків дійшли вчені, проаналізувавши харчові звички понад 542 тисяч жінок та зв’язок між 97 продуктами й ймовірністю виникнення раку.
Дослідження показало, що продукти, багаті кальцієм, як-от молоко та йогурт, асоціюються з меншим ризиком розвитку раку протягом 16 років. Водночас сир і морозиво такого ефекту не дають.
Механізм дії кальцію, за припущеннями вчених, полягає у зв’язуванні жовчних і жирних кислот у товстій кишці, що знижує їхню потенційно канцерогенну активність. Однак цей механізм потребує додаткового підтвердження. Тобто, щоденна склянка молока позитивно впливає на здоров’я, якщо немає протипоказань до його вживання.
Більше новин читайте на GreenPost.