Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Блоги
  • Лише за березень 2024 року на узбережжях Чорного моря було знайдено тіла 130 загиблих китоподібних

Лише за березень 2024 року на узбережжях Чорного моря було знайдено тіла 130 загиблих китоподібних

1 хв на прочитання23 Липня 2024, 14:38 271
Поділитись:

Таку інформацію озвучили у національному парку "Тузлівські лимани". Водночас там стверджують, що реальна кількість загиблих може сягати кількох тисяч. Адже на берег зазвичай викидає лише 5% мертвих тварин.

Причина незмінна протягом останніх двох років – забруднення моря через бойові дії та використання росіянами радіолокаційного обладнання, яке дезорієнтує дельфінів.

Нагадаю, що минулого року, після підриву окупантами греблі Каховської ГЕС на узбережжях різних країн також знаходили сотні загиблих тварин.

Усі три види дельфінів Чорномор'я (афаліна, морська свиня і білобочка) занесені до Червоної книги. Їх кількість протягом багатьох десятиліть лише зменшується.

Вчені припускають, що на початку 20 ст. тут було від мільйона до двох мільйонів різних видів дельфінів. За підрахунками у 2021 році в акваторії Чорного моря нараховувалось трохи більше 250 тис. китоподібних.

Сьогодні у світі відзначають День китів і дельфінів. Час запам’ятати ці цифри та зробити правильні висновки. Якщо тенденція збережеться, дуже скоро ці тварини опиняться на межі виживання. Розв’язана росією війна, прискорює процес знищення в рази.

Більше з GreenPost