Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Клімат
  • Замість флори і фауни — флот і солдати: Зеленський розповів в ООН, що росіяни зробили з екологією Криму

Замість флори і фауни — флот і солдати: Зеленський розповів в ООН, що росіяни зробили з екологією Криму

Унікальну природу Кримського півострова російські окупанти перетворили на військову базу.

3 мин на прочтение23 Сентября 2021, 17:39
Фото: скрін із відео Фото: скрін із відео
Поделиться:

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на загальних дебатах у межах 76-ї Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй заявив, що унікальну природу Кримського півострова російські окупанти перетворили на військову базу.

«Пан Голова 76-ї Асамблеї говорив багато про зміну клімату та захист довкілля й природи на планеті. У цьому контексті Крим потребує уваги ООН ще більше. З унікальної природи зробили військову базу: замість фауни й флори там тепер флот і солдати», — йшлося у промові Зеленського.

Президент додав, що «у душах кримчан протилежна для світу проблема — не глобальне потепління, а глобальне спустошення». Зеленський зазначив, що ООН порушує дуже важливі теми, але не встигає їх розв'язувати, бо з’являються нові питання, які потребують уваги.

«Треба визнати, що світ не встигає розібрати все, що на нього звалилося... Щоразу ми ніби обираємо собі «глобальне лихо року», про яке через рік мало хто згадає, бо буде нове. Кожну Асамблею світ складає їх у великий рюкзак загрози, який тягне роками і який уже максимально заповнений. Якщо зазирнемо ще глибше — в ньому голод, бідність, грамотність, питна вода, чисте повітря, окупація», — зазначив український президент.

Він наголосив, що ООН має надавати можливість діалогу та можливість поставити прямі відверті запитання.

«Щоб розв'язати все, нам бракує часу. А головне — нам бракує сміливості, бо ми діємо не як лідери, а як політики, які просто бояться, що колись людство запитає про все це. І лишають собі шлях відходу — а ми нічого вам і не обіцяли. Ми не обіцяли подолати голод. Ми сказали, що докладемо всіх зусиль для подолання. Ми не обіцяли, що здолаємо зміну клімату. Ми обіцяли активізувати нашу взаємодію для подолання зміни клімату. Якщо порахувати, на ці «ми рішуче налаштовані», «ми підтвердили спільну зацікавленість у подоланні», «ми домовились суттєво посилити співпрацю» — скільки ми витратили часу, паперу, енергії? Хочемо оживити ООН? Говорімо одне з одним просто, говорімо чітко, конкретно, а головне — чесно, відверто. Тоді ми перестанемо називати Генасамблею ООН «дебатами». Це не дебати. Бо дебати — це живий діалог. Це активна суперечка різних сторін», — заявив Зеленський.

Також президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Нью-Йорку, яка відбулася в межах його робочого візиту до США, заявив, що візьме участь у сегменті високого рівня 26-ї конференції країн-учасниць Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Цей захід відбудеться в Глазго 1–2 листопада.

Нагадаємо, що Зеленський підписав закон, який забороняє подавати воду в Крим. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.