Яка олія викликає ожиріння та рак в людей

1 мин на прочтение22 Января 2021, 13:46

Онколог розповів, який продукт краще не використовувати для смаження їжі.

Про можливі проблеми зі здоров'ям через приготування їжі з використанням рафінованої соняшникової олії застеріг онколог Іван Карасьов. Він повідомив, що процес рафінації олії сприяє появі у продукті потенційно шкідливих сполук — гексана та бензину.

Використовуючи олію для готування та нагріваючи її, господині, самі того не підозрюючи, змінюють її склад. Під такою термообробкою речовини, які опинилися в рафінованій олії ще на стадії її виробництва, трансформуються в канцерогени.

«Тому є побоювання, що надмірне споживання такої олії може збільшувати запальні маркери та сигнальні сполуки, які сприяють збільшенню ваги та ожирінню, що призводить до онкологічних захворювань», — застеріг онколог.

Також, зауважив фахівець, цей продукт є багатим джерелом трансжирів, які відкладаються в організмі, що також пов'язане з ризиком різних проблем зі здоров'ям, наприклад, надмірною вагою та порушеннями функцій серцево-судинної системи.

За матеріалами medikforum.

Раніше ми розповідали про те, які продукти шкодять шлунку та кишківнику.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: