Як у домашніх умовах приготувати з молока домашню сметану менш ніж за годину

1 мин на прочтение10 Июня 2022, 22:45

Рецепт надзвичайно простий і не вимагає додаткових інгредієнтів, ні зайвого посуду.

Приготувати сметану нескладно навіть у домашніх умовах. «Кулінарний технікум» ділиться рецептом приготування справжньої смачної домашньої сметани з літра молока менш ніж за годину.

Рецепт надзвичайно простий і не вимагає додаткових інгредієнтів, ні зайвого посуду.

Завдяки цьому способу сметану вдасться приготувати не лише з домашнього молока, а навіть зі звичайного магазинного, жирністю 3,5-4,5 %.

Сметана за цим рецептом готується на водяній лазні, це найпростіше. На дно каструлі потрібно постелити махровий рушник, поставити на неї літрову банку, перелити в неї молоко.

У саму каструлю потрібно налити воду, банка з молоком має бути повністю у воді. Поставити каструлю на плиту. Вода має закипіти, і молоко має прогрітися — майже закипіти.

Після цього вийняти банку з каструлі з водою й охолодити. Досить залишити банку з гарячим молоком при кімнатній температурі на кухонному столі.

Залишилось додати закваску. Це може бути звичайна сметана. На літр молока достатньо 2-3 столові ложки.

Перемішати, накрити кришкою, залишити до повного остигання приблизно хвилин на 45.

Тепер потрібно просто процідити готову сметану через марлю. В результаті виходить дуже смачна та жирна натуральна сметана, якої не купиш у магазині.

Також ми розповідали, як вибрати гарну сметану: радить нутриціолог.

Окрім того, ми наводили п'ять секретів, щоб окрошка була не лише смачною, а й корисною.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: