Сергій Коваленко1 мин на прочтение18 Июля 2021, 13:59
Лікар-кардіолог Наталія Іванюк ділиться досвідом, як витримувати +33 °С і вище.
«У мене політ нормальний, і все завдяки простим порадам, які у всіх на слуху, але чомусь завжди забуваються», — говорить лікар.
- «Пляшка з водою завжди зі мною». Кардіолог нагадує, що протягом дня потрібно випивати до 2 л. Але люди з гіпертонією й іншими захворюваннями серця повинні дозовано пити воду й обов'язково проконсультуватися зі своїм кардіологом.
- У спеку ми в першу чергу втрачаємо вітаміни мікроелементи, тому слід намагатися їсти більше фруктів, овочів і зелені, які їх містять. І, звичайно, менше солоної і жирної їжі. (Утім, це актуально не тільки для спекотної погоди.)
- Не потрібно рятуватися від спеки в занадто холодній воді. Особливо небезпечно розпаленими входити в холодну воду хворим на серцево-судинні захворювання та їх ускладнення.
- Крем з SPF слід наносити щоранку (не лише на пляж).
- Довгі прогулянки на вулиці або спорт на свіжому повітрі — до 11 години ранку або вже після 16.
- Кондиціонер слід ставити на комфортну температуру 22-23 °С, щоб не застудитися. «Ніяких 16 градусів!» — застерігає лікар.
Нагадаємо, також кардіолог розповідає, як визначити свій нормальний тиск.