Вверх
Дать отзыв

На Філіппінах освятили собак та котів — світ відзначає День захисту тварин (ВІДЕО)

Це день Франциска Ассизського — католицького святого, якого вважають покровителем тварин.

1 мин на прочтение04 Октября 2021, 13:24
Фото:
Новини Хмельницького Фото: Новини Хмельницького
Поделиться:

Рішення відзначати Всесвітній день захисту тварин було прийнято 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, який проходив у Флоренції у 1931 році.

Товариства захисту тварин багатьох країн світу заявили про готовність щороку організовувати масові заходи для захисту довкілля, підвищення активності в захисті тварин.

4 жовтня обрали тому, що це день Франциска Ассизського — католицького святого, якого вважають покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися із тваринами та проповідував птахам.

За даними дослідників Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), за останні 50 років популяція тварин у лісах планети скоротилася понад удвічі. Найбільш вразливими категоріями, за спостереженням науковців, є амфібії, наприклад, жаби, а також ссавці, зокрема, мавпи та лісові слони. Скорочення кількості диких видів відбувається через втрату середовища існування, зокрема внаслідок вирубування лісів.

Постійний їхній захист передбачає стаття 51 Закону України «Про тваринний світ», згідно з якою ведеться державний облік і кадастр тваринного світу, порядок проведення таких робіт визначено постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 1994 року № 772.

На Філіппінах сьогодні освятили собак і котів. Аби уникнути скупчень під час карантину, церемонію проводили на колесах. Власники домашніх улюбленців під'їжджали на автівках до священиків, а ті окроплювали водою тваринок.

Традиції — декілька сотень років. Мешканці Філіппін вірять, що таким чином святий Франциск Ассизський благословить не лише тварин, а й власників, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, як взяти у сім'ю кішку, собаку чи папужку та не пошкодувати.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.