Відомо, що у світі вже створене унікальне молоко, яке можна зберігати відкритим дев’ять місяців. Але дослідники не зупиняються. Наразі йдеться про альтернативне молоко, яке створили з мікроводоростей. Воно за харчовою цінністю відповідає коров’ячому, однак вміст білку може бути підвищений до 50 %. Це досягається зміною співвідношення води та розчинного борошна з мікроводоростей.
Sophie’s Bionutrients — перша у світі харчова технологічна компанія, яка використовує мікроводорості та патентовані технології для розробки 100 % рослинного та стійкого альтернативного білку. Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують із водою, отримуючи структуру, подібну до горіхового молока. А мікроводорості самоокупні, їх можна вирощувати на харчових відходах, таких як відпрацьоване зерно чи патока.
«Ми віримо у силу природи, яку можна спрямувати для створення стійкого, екологічного виробництва. Мікроводорості є найкращим способом досягти цього», — каже Юджин Ван, співзасновник і генеральний директор компанії.
Велика перевага полягає також у тому, що «молочний» напій не містить алергенів.
Sophie’s Bionutrients використовує у виробництві власний штам мікроводоростей. Натуральне борошно з них виходить нейтрального кольору, тому його можна адаптувати під виробництво будь-якого продукту — від рослинних напоїв до котлет для гамбургерів.
Sophie’s Bionutrients вирощує мікроводорості в захищеному середовищі. Це дає змогу отримати в 10 разів більший врожай та зменшити собівартість сировини для подальшої переробки.
До слова, в Україні працює унікальна ферма, яка створює мило та шампунь із козячого молока.