Вверх
Дать отзыв

Наслідки дистанційної роботи: депресія, хвороби горла, збій біоритмів - дослідження

Також стираються кордони між робочим і особистим.

1 мин на прочтение31 Августа 2021, 06:49
Фото: Економічна правда Фото: Економічна правда
Поделиться:

Про це попереджають дослідники з Дублінського університету і Міжнародної організації праці ООН.

Перехід на віддалену роботу через інтернет загрожує появою болів в горлі. Співробітники частіше телефонують, радяться в онлайн-конференціях, їм доводиться частіше підвищувати, а то і перенапружувати свій голос.

В Trinity College Dublin в групу дослідження потрапили понад півтори тисячі віддалених працівників. Їх життя змінилося через пандемію коронавирусу. Сьогодні з дому працюють багато, хтось за розпорядженням керівництва, хтось прийняв таке рішення сам, щоб знизити ризик для свого здоров'я.

Вирішуючи робочі питання на онлайн-конференціях, де одночасно спілкуються кілька осіб, підвищувати голос з-за проблем з якістю зв'язку доводиться досить часто. 85% учасників дослідження підтвердили: горло стало боліти все частіше і частіше.

Вчені радять не запускати горло, підтримати його голосовими тренуваннями. А роботодавцям - підтримати своїх співробітників, щоб згодом ті не скаржилися на проблеми з горлом або зовсім не втратили можливість говорити.

Дистанційна робота в цілому не кращим чином позначається на стані організму. У людини починаються проблеми з відпочинком, стираються кордони між робочим і особистим, порушується розпорядок дня. Все це призводить до стресу. А збій біоритмів провокує безсоння.

Нагадаємо, що тривале сидіння протягом дня руйнує здоров'я. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.