Вчені пояснили, який алкоголь найбезпечніший для здоров'я

1 мин на прочтение14 Января 2021, 06:30

Дослідники порівняли вплив на організм пива, вина та міцних спиртних напоїв.

Вживання вина замість пива або міцніших алкогольних напоїв корисніше для здоров'я. Дослідники навіть припустили, що саме цей напій зменшує ризик передчасної смерті. Це довели вчені з Університету Глазго, повідомляє журнал BMC Medicine.

Якщо, регулярно вживають міцні спиртні напої люди на 25 % частіше йшли з життя передчасно з якихось причин і на 31 % частіше вмирали від серйозних серцево-судинних ускладнень, у порівнянні з тими, хто вживав вино. Нарешті, у любителів міцних напоїв ризик цирозу печінки був на 48 % вище.

До таких висновків прийшли дослідники оцінивши здоров'я понад 300 000 жителів Великобританії. Відзначимо, що здоров'я любителів вина автори дослідження порівнювали ні із самопочуттям непитущих, а з тими, хто вживав інші алкогольні напої. Отже, вино хоч і є більш здоровим напоєм, ніж пиво або, наприклад, горілка, але тверезість, цілком можливо, набагато корисніше, ніж вживання будь-якого алкоголю взагалі. Спостереження також показали, що якщо люди випивають спиртні напої разом із вживанням їжі, то ризик передчасної смерті зменшується на 10 %.

Якщо людина розтягує якусь дозу спиртного на чотири дні, то у неї ймовірність піти з життя завчасно зменшується на 9 %, порівняно з тими, хто випиває ту ж кількість протягом одного або двох днів. 

Раніше ми розповідали, коли навантаження та тренування у спортклубі небезпечні для здоров'я.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: