Вверх
Дать отзыв

Вчені назвали молочні продукти, що знижують артеріальний тиск

Існує все більше доказів того, що кишкові бактерії можуть впливати на розвиток гіпертонії.

2 мин на прочтение15 Августа 2021, 06:56
Поделиться:

Хімічні речовини з ферментованих молочних продуктів, як живий йогурт і кефір, допомагають керувати корисними кишковими бактеріями, що розщеплюють їжу. І є все більше доказів того, що кишкові бактерії можуть впливати на розвиток високого кров’яного тиску, пише  Express.

Авторка дослідження доктор Белінда Валлехо-Кордова з Центру досліджень та розробки продуктів харчування в Сонорі, Мексика, зазначила: “Кілька досліджень показали, що ферментоване молоко може позитивно впливати на мікробіом кишечника та мати антигіпертензивний ефект”.

Однак небагато досліджень показали зв’язок між антигіпертензивним ефектом ферментованих молочних продуктів та індукованим мікробним балансом. Цікаво, що їхній антигіпертензивний ефект пояснюється головним чином пептидами ACEI, і мало досліджень пояснюють цей ефект модуляцією бактеріального складу кишечника.

Та на думку дослідників, існує все більше доказів того, що кишкові бактерії можуть впливати на розвиток гіпертонії.

Здорові бактерії та білки, що містяться у ферментованому молоці і молочних продуктах, можуть контролювати мікробіом кишківника та сприяє зниженню показників артеріального тиску.

Високий кров’яний тиск є фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань і є однією з провідних причин смерті у всьому світі.

Доктор Валехо-Кордова заявила: “Нові дані свідчать про те, що ферментовані молочні продукти, включаючи пробіотики, біоактивні пептиди та екзополісахариди, отримані з молока, ферментованого специфічними молочнокислими бактеріями, можуть модулювати мікробіом кишечника”. 

За її словами, це свідчить про наявність потенціалу у їх використанні для контролю артеріального тиску.

Результати були опубліковані в Journal of Dairy Science. Вчені кажуть, що додаткові дослідження мають допомогти краще зрозуміти антигіпертензивний ефект ферментованого молока.

До слова, японський лікар розкрив спосіб уникнути передчасного старіння. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Глобальный экологический фонд Защита биоразнообразия Транспорт
Глобальный экологический фонд поможет Украине запустить проекты по созданию устойчивой транспортной инфраструктуры для защиты биоразнообразия
1 мин на прочтение37 минут назад
Изображение создано ИИ
Как покрасить пасхальные яйца, используя только природные красители
9 мин на прочтениечас назад
Советы диетолога Продукты для похудения Фитнес
Всегда должно быть в холодильнике: диетолог назвала пять продуктов для похудения
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
В индийских пряностях нашли яд – их могли поставлять по всему миру
1 мин на прочтение2 часа назад
Украина и Молдова продолжают сотрудничество в сфере окружающей среды и синхронно направляются в ЕС
1 мин на прочтение3 часа назад
На территории Объединенных Арабских Эмиратов появится первый в мире оздоровительный остров
1 мин на прочтение4 часа назад
Воздушный крафин "Зебра": рецепт приготовления без дрожжей
1 мин на прочтение5 часов назад
Сотни тысяч рыб погибли во Вьетнаме - Азия страдает от жгучей жары
2 мин на прочтение5 часов назад