Вверх
Дать отзыв

У Нідерландах з'явиться потужна воднево-вітрова електростанція

Установка, яка генерує екологічно чистий водень, буде встановлена у північному морі біля міста Емсхавені. Основана вона буде на зведених у морі вітрових генераторах потужністю до 10ГВт.

1 мин на прочтение02 Марта 2020, 18:09
Поделиться:

Новий проєкт з будування водневої електростанції під назвою NortH2 буде реалізований у співпраці зі світовим концерном Shell. В ньому візьмуть участь газова інфраструктурна держкомпанія Gasunie та морські порти Гронінгена, повідомляє renen. Наразі триває завершення погодження техніко-економічного обґрунтування проєкту. Розміри інвестицій не повідомляють, але відомо, що на зведення вітрових електростанцій витратять близько 30 мільярдів доларів США.

Вироблення водню відбуватиметься на електроенергії, яку подає вітрова електростанція, розташована в Північному морі. На початку, десь до 2027 року, вона видаватиме близько 3-4 ГВт енергії і тоді ж з'явиться перший "зелений" водень. За планом до 2040 року потужність станції збільшиться до 10 ГВт, а установка вироблятиме близько 800 тисяч тон "корисного" водню на рік.

Передбачається, що воднева система забезпечить воднем споживачів у Нідерландах та північно-західній Європі, а транспортувати все буде газотранспортна інфраструктура компанії Gasunie.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost