Вверх
Дать отзыв

Український боксер здобув срібну нагороду Олімпіади: Хижняк поступився бразильцю

Боксер – чемпіон світу-2017 у середній вазі.

1 мин на прочтение07 Августа 2021, 09:48
Боксер – чемпіон світу-2017 у середній вазі. Боксер – чемпіон світу-2017 у середній вазі.
Поделиться:

Український боксер Олександр Хижняк, який виступає у ваговій категорії до 75 кг, поступився у фіналі бразильцю Еберу Соузі.  Відтак спортсмен поповнює свою колекцію та скарбничку України сріблом Олімпійських ігор у Токіо-2020.

Як пише НОК України, перші два раунди вирішального поєдинку проти боксера з Бразилії Еберта Соузи наш співвітчизник впевнено перемагав. Однак на останніх хвилинах третього раунду все ж пропустив удар суперника, який вирішив долю бою.

Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка привітав спортсмена зі срібним здобутком, побажав не зупинятися, продовжувати вірити в себе.

Хижняку 26 років, він представник Полтавської області у вазі до 75 кг.

Боксер – чемпіон світу-2017 у середній вазі. Крім цього, на міжнародному рівні він вигравав Євро у 2017 році, а також дві медалі Європейських Ігор – у 2019 ("золото") та 2015 ("бронза").

Нагадаємо, сьогодні   каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова стали  срібними призерками Олімпійських ігор.  При цьому, для Людмили Лузан це вже друга олімпійська медаль - українська веслувальниця  виграла «бронзу» в каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Наразі на рахунку України одна золота медаль,  п'ять срібних та десять бронзових нагород.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.