Вверх
Дать отзыв

Українська платформа приєдналась до Глобального партнерства з біоенергетики

Це дасть реальний шанс українському аграрному сектору для скорочення вуглецевого сліду продукції та адаптації до вимог Європейського зеленого курсу.

2 мин на прочтение15 Марта 2021, 16:10
Український агросектор зможе скоротити вуглецевий слід продукції та зможе виробляти біогаз, що адаптує фермерів до вимог Європейського зеленого курсу Український агросектор зможе скоротити вуглецевий слід продукції та зможе виробляти біогаз, що адаптує фермерів до вимог Європейського зеленого курсу
Поделиться:

Українська платформа Global 100 % Renewable Energy Ukraine приєдналася  як Спостерігач до Глобального партнерства з біоенергетики (GBEP), стратегічним партнером якого є Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO). Про це повідомив у Києві під час круглого столу «Український агросектор в умовах Європейського зеленого курсу: виклики та можливості» координатор ФАО зі зв’язків з урядом та донорами в Україні Михаїл Малков.
Основні цілі Партнерства: організація, координація та імплементація цільових міжнародних досліджень, розвиток, комерційна діяльність пов‘язана з виробництвом, постачання, конверсією та використанням біомаси в енергетиці.
Глобальне партнерство з біоенергетики фокусується на трьох стратегічних сферах: сталий розвиток, зміни клімату й енергетична безпека.
Голова правління Global 100 % Renewable Energy Ukraine Олександр Домбровський зазначив, що участь України в Глобальному партнерстві з біоенергетики особливо важлива з точки зору синергії аграрних інновацій і відновлювальної енергетики. Це дасть реальний шанс українському аграрному сектору для скорочення вуглецевого сліду продукції та адаптації до вимог Європейського зеленого курсу.
Організаторами круглого столу виступили Українська асоціація бізнесу і торгівлі UBTA, ГС Global 100 % Renewable Energy Ukraine та Міжнародний інститут менеджменту.
Олександр Домбровський також відзначив, що це відповідальність для платформи бути представником України в GBEP.
«Ми вважаємо місію GBEP дуже важливою та поділяємо погляди Партнерства щодо того, що подальший розвиток біоенергетики може суттєво вплинути на декарбонізацію, вирішення кліматичних викликів, продовольчу безпеку та сталий розвиток у цілому. Україна має надзвичайний аграрний потенціал і ресурси, саме тому галузь біоенергетики є дуже перспективною», — заявив Домбровський.
Довідка. Global 100 % Renewable Energy Ukraine — найбільше громадське об’єднання асоціацій, компаній, експертів і відповідальних політиків разом із громадянським суспільством, основна позиція якого полягає в необхідності 100%-го переходу на відновлювані джерела енергії.

Нагадаємо, в Австрії встановили найбільшу сонячну електростанцію на овечій фермі.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Чиновники Госпотребслужбы организовали схему поборов с фермеров
Чиновники Госпотребслужбы организовали схему поборов с фермеров
1 мин на прочтение13 минут назад
Налог на землю. Фото: Апостроф
Продолжается работа над единым подходом к уплате земельного налога учреждениями заповедного фонда
2 мин на прочтениечас назад
В Одессе по "Трассе здоровья" запретили движение на электросамокатах
В Одессе по Трассе здоровья запретили движение на электросамокатах
1 мин на прочтение2 часа назад
В Польше грабитель приготовил себе еду в чужом доме и уснул. Фото иллюстративное
В Польше грабитель приготовил себе еду в чужом доме и заснул
1 мин на прочтение3 часа назад
Программа ЕС LIFE 2024: открыт конкурс предложений
1 мин на прочтение4 часа назад
Как чеснок помогает избавиться от тли: действенное народное средство
1 мин на прочтение5 часов назад
Альтернатива пирожкам: как приготовить чебуреки со сладкой начинкой
1 мин на прочтение5 часов назад
Чистый четверг — особый день перед Пасхой: четверговая соль, приметы, нашептывания, чтобы выйти замуж
3 мин на прочтение6 часов назад