Догори
Дати відгук

Українська платформа приєдналась до Глобального партнерства з біоенергетики

Це дасть реальний шанс українському аграрному сектору для скорочення вуглецевого сліду продукції та адаптації до вимог Європейського зеленого курсу.

2 хв на прочитання15 Березня 2021, 16:10
Український агросектор зможе скоротити вуглецевий слід продукції та зможе виробляти біогаз, що адаптує фермерів до вимог Європейського зеленого курсу Український агросектор зможе скоротити вуглецевий слід продукції та зможе виробляти біогаз, що адаптує фермерів до вимог Європейського зеленого курсу
Поділитись:

Українська платформа Global 100 % Renewable Energy Ukraine приєдналася  як Спостерігач до Глобального партнерства з біоенергетики (GBEP), стратегічним партнером якого є Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO). Про це повідомив у Києві під час круглого столу «Український агросектор в умовах Європейського зеленого курсу: виклики та можливості» координатор ФАО зі зв’язків з урядом та донорами в Україні Михаїл Малков.
Основні цілі Партнерства: організація, координація та імплементація цільових міжнародних досліджень, розвиток, комерційна діяльність пов‘язана з виробництвом, постачання, конверсією та використанням біомаси в енергетиці.
Глобальне партнерство з біоенергетики фокусується на трьох стратегічних сферах: сталий розвиток, зміни клімату й енергетична безпека.
Голова правління Global 100 % Renewable Energy Ukraine Олександр Домбровський зазначив, що участь України в Глобальному партнерстві з біоенергетики особливо важлива з точки зору синергії аграрних інновацій і відновлювальної енергетики. Це дасть реальний шанс українському аграрному сектору для скорочення вуглецевого сліду продукції та адаптації до вимог Європейського зеленого курсу.
Організаторами круглого столу виступили Українська асоціація бізнесу і торгівлі UBTA, ГС Global 100 % Renewable Energy Ukraine та Міжнародний інститут менеджменту.
Олександр Домбровський також відзначив, що це відповідальність для платформи бути представником України в GBEP.
«Ми вважаємо місію GBEP дуже важливою та поділяємо погляди Партнерства щодо того, що подальший розвиток біоенергетики може суттєво вплинути на декарбонізацію, вирішення кліматичних викликів, продовольчу безпеку та сталий розвиток у цілому. Україна має надзвичайний аграрний потенціал і ресурси, саме тому галузь біоенергетики є дуже перспективною», — заявив Домбровський.
Довідка. Global 100 % Renewable Energy Ukraine — найбільше громадське об’єднання асоціацій, компаній, експертів і відповідальних політиків разом із громадянським суспільством, основна позиція якого полягає в необхідності 100%-го переходу на відновлювані джерела енергії.

Нагадаємо, в Австрії встановили найбільшу сонячну електростанцію на овечій фермі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Чорнобильська зона Рубка дерев Екологічні злочини
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитання26 хвилин тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитаннягодина тому
Маринад для курки Рецепт приготування
Маринад для курки з кока-колою: як замаринувати м'ясо по-новому
1 хв на прочитання2 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
На Черкащині шахрайським шляхом привласнили землю вартістю понад 6 млн грн
1 хв на прочитання4 години тому
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання7 годин тому