Вверх
Дать отзыв

У Польщі почали тестувати українську вакцину проти COVID-19, створену на основі дріжджів

Торік Інститут отримав грант на 10 мільйонів грн на розробку вакцини, проєкт розрахований на півтора року та наразі добігає кінця.

1 мин на прочтение03 Ноября 2021, 12:50
 Вакцина Вакцина
Поделиться:

У лабораторії у Гданську на мишах тестують українську вакцину проти коронавірусного захворювання. Під час дослідження мають встановити, чи викликає препарат імунну відповідь.

Про це «Радіо Свобода» розповів керівник Інституту біології клітин у Львові, академік Андрій Сибірний. За словами Сибірного, вакцина становить собою білок або декілька білків коронавірусу, зокрема білок-«шип» — за його допомогою вірус проникає у клітини та розмножується.

«Найважливіше, щоб там був рецептор — та ділянка, якою той вірус хапається за рецептор людських клітин в альвеолах легень. Але ще ми синтезуємо на спеціальних дріжджах, гуманізованих, які модифікують білки, й інші білки коронавірусу. Ця суміш більш ефективно діятиме, викликаючи появу антитіл», — сказав Сибірний.

Наразі на завершальному етапі у Польщі тривають експерименти на звичайних мишах із визначення імуногенності препаратів. Результат буде відомий за 2–3 тижні.

Потім польські науковці у Кракові продовжать дослідження на трансгенних мишах, які вразливі до людського коронавірусу. Їх заражатимуть вірусом і вводитимуть вакцину.

Нагадаємо, що в Україні посилять покарання за підробку COVID-сертифікатів.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.