Вверх
Дать отзыв

У Бразилії зареєстровано понад 6 млн випадків захворювання на лихоманку Денге — ВООЗ висловлює тривогу

Поширення вірусу також пов'язане з рясними опадами.

2 мин на прочтение21 Июня 2024, 16:00
У регіоні Бразиліа люди з підозрою на захворювання проходять обстеження в контактному центрі для людей із симптомами лихоманки Денге. Фото: Фабіо Родрігес-Поззебом/dpa У регіоні Бразиліа люди з підозрою на захворювання проходять обстеження в контактному центрі для людей із симптомами лихоманки Денге. Фото: Фабіо Родрігес-Поззебом/dpa
Поделиться:

Бразилія переживає найсильніший спалах лихоманки Денге в своїй історії. За даними Міністерства охорони здоров'я, з початку року в країні зареєстровано понад 6 млн підтверджених і підозрюваних випадків зараження вірусом. Під час попередньої найбільшої епідемії у 2015 році було зареєстровано близько 1,6 млн випадків протягом року. Про це розповідає Die Zeit.

За даними бразильського Міністерства охорони здоров'я, цього року від інфекції Денге померло 4 019 людей, а ще 2 837 підозрілих випадків перебувають на стадії розслідування. Торік кількість смертей, пов'язаних із вірусом, становила 1 179.

Однак, як кажуть, спалах уже досяг свого піку. Згідно з даними, у березні він сягнув понад 1,7 млн випадків, і відтоді кількість хворих продовжує знижуватися. У квітні кількість інфікованих залишалася високою — майже 1,6 млн випадків, тоді як у травні передача вірусу сповільнилася — близько 990 000 випадків.

Зростання захворюваності, ймовірно, було спровоковане сильними дощами і високими температурами в останні місяці. За таких умов комар жовтої лихоманки (Aedes aegypti) може розвиватися особливо добре. Він переносить вірус Денге.

Через сильний біль, який вона викликає, лихоманку Денге ще називають хворобою переломів кісток. Лихоманка широко поширена в тропіках і субтропіках. Однак не кожна інфікована людина занедужує, і перебіг хвороби часто буває легким.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) нещодавно висловила тривогу з приводу великої кількості випадків захворювання на лихоманку Денге. Кількість інфікованих зростає вже протягом п'яти років, але ситуація на американських континентах викликає особливе занепокоєння з початку 2024 року, повідомила організація наприкінці травня. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.