Вверх
Дать отзыв

Туреччина повернула обов’язкові ПЛР-тести для українських туристів — МЗС

Вимоги до українців знову стали жорсткішими.

1 мин на прочтение02 Июня 2021, 10:01
Фото: Українська правда Фото: Українська правда
Поделиться:

15 травня Туреччина скасувала вимогу про тестування на коронавірус, але вирішила її повернути. Українцям доведеться робити ПЛР-тест на COVID-19, щоб відвідати Туреччину. Про це повідомляє МЗС України.

«З 1 червня Туреччина вводить обов’язкову вимогу наявності негативного ПЦР-тесту COVID-19 для перетину кордону для осіб, які прямують з України», — ідеться в описі в’їздних вимог.

Тепер туристів будуть пускати тільки при наявності ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону або при негативному експрес-тестування на антиген, проведеному не більше ніж за 48 годин до в'їзду (в травні такі вимоги скасовувалися).

При цьому аналізи на COVID-19 можуть не здавати пасажири, які пройшли повний курс антікоронавірусной вакцинації, проте з моменту отримання останньої дози вакцини повинно пройти не менше 14 днів.

Крім того, для відвідин Туреччини необхідна наявність страхового поліса від ковіду.

Переважна більшість країн, які нині допускають до себе українців, просять зробити перед перетином кордону ПЛР-тест, а в деяких випадках — ще один тест після прибуття на курорт. 

Нагадаємо, що Туреччина жила в режимі жорстких обмежень до 17 травня, а потім дозволила в'їзд без ПЛР-тестів на COVID-19.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost