Вверх
Дать отзыв

У горах Туреччини два тижні шукають зниклу одеститку

Востаннє вона виходила на зв'язок 2 травня.

2 мин на прочтение18 Мая 2021, 19:21
Фото: Ракурс Фото: Ракурс
Поделиться:

У горах Анталії тривають пошуки зниклої українки Яни Кривошеї, українські консули тримають цю справу на особливому контролі. Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі МЗС. 

«Консульство України взаємодіє із жандармерією провінції Анталія з метою пошуку громадянки України Яни Кривошеї та перебуває на зв‘язку із її братом», — зазначили у пресслужбі.

Як повідомили в МЗС, українка подорожувала в горах турецької Анталії. 10 травня вона мала повернутися до України. Водночас з 2 травня з нею втрачений зв‘язок.

«Рятівний спецпідрозділ виявив намет громадянки. Пошукова операція триває, здійснюється аналіз використання стільникового зв‘язку. Українські консули тримають цю справу на особливому контролі», — запевнили в МЗС.

Раніше повідомлялося, що, зі слів її брата, 42-річна одеситка Яна Кривошея 1 травня вирушила до Туреччини, щоб піднятися на одну з вершин висотою 1715 метрів, не попередивши нікого з родичів або знайомих.

Вранці 2 травня вона написала звідти повідомлення матері, в якому привітала її з Великоднем. Телефон жінки залишався увімкненим до 5 травня. Пошуки Кривошеї почалися 4 травня, після того, як напередодні вона не відповіла на повідомлення від матері.

12 травня на горі знайшли її намет, в якому залишилися деякі речі, але не було двох рюкзаків. Вершину гори обстежили альпіністи, поліцейські та рятувальники.

Під час пошуків вони також оглянули, в тому числі з використанням дрона різні стежки, тупикові маршрути й обриви, проте жодних слідів зниклої жінки не знайшли.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що в Туреччині оголосили повний локдаун: країна житиме в режимі жорстких обмежень до 17 травня.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost