Цукор знижує імунітет у 17 разів усього за 6-7 годин, говорить лікар-терапевт Віталій Соткін.
«Ендокринологи підрахували це співвідношення і підтвердили його. Ви знаєте, що вітамін С — стимулятор імунітету? Так ось, цукор так схожий на вітамін С, що організм може їх сплутати. Замість того, щоб фагоцити — клітини імунної системи, що харчуються вітаміном С, поглинути його, вони можуть помилково поглинути цукор, який хімічно схожий на аскорбінову кислоту. Крім того, з'єднання глюкози та фруктози в клітині руйнує її зсередини, що призводить до зниження імунітету», — розповідає лікар.
Тому він радить тим, хто хворіє, уникати солодких мікстур і сиропів, аби не погіршити свого стану.
Тимчасом дієтолог радить вживати солодке на дієті.