Всесвітня організація охорони здоров'я називає серцево-судинні захворювання основною причиною смертності в усьому світі. Щороку їх жертвами стають близько 18 млн чоловік. Найчастіше це інфаркти, інсульти, ішемічна хвороба серця, і атеросклероз, який призводить до патологій в роботі всієї серцево-судинної системи.
Нове дослідження показало, що вітамін К знижує ризик серцево-судинних захворювань. Обов'язково включайте все це в свій щоденний раціон для того, щоб захистити серцево-судинну систему, пише The Health Site.
Багаті цим вітаміном продукти знижують ризик серцево-судинних захворювань, пов'язаних з атеросклерозом.
Спостереження за більш як 510 000 осіб, що тривали 23 роки, показали здатність багатих на вітамін К продуктів захищати серце.
Отже, в яких же харчових джерелах міститься цей вітамін? Найчастіше вітамін К1 можна зустріти в зелених листових овочах і рослинних оліях.
Вітамін К2 міститься в м'ясі, яйцях і зазнавших бродіння продуктах, на зразок сирів. До багатих джерел цього вітаміну відносять капусту, шпинат, брокколі, курку, зелену квасолю, чорнослив, ківі, соєве масло, авокадо, зелений горошок і різні різновиди горіхів.
До слова, вчені назвали 10 причин чому ми швидко втомлюємося та дали поради як відновити енергію.