Вверх
Дать отзыв

Три рецепти до Дня хот-дога: вегетаріанський, сирний та в лаваші

18 липня відзначають День хот-дога.

4 мин на прочтение18 Июля 2021, 08:05
Поделиться:

Сьогодні любителі «гарячих собак» влаштовують неформальні заходи у США («хот-дог-ланч» на Капітолійському пагорбі), Канаді, Великій Британії та Австралії. В Україні ця вулична їжа також популярна, тому GreenPost підібрав три рецепти незвичних хот-догів.

Хот-дог у лаваші

Інгредієнти:

  • 3 тонкі круглі лаваші;
  • 3 яловичі сосиски;
  • 90 г корейської морківки;
  • ½ пучка свіжої руколи;
  • 3 листки салату-латука;
  • 2 ст. л. класичного майонезу;
  • 3 ч. л. гострої гірчиці.

Промити салат і руколу, обсушити паперовими рушниками. Змішати майонез і гірчицю для соусу.

Сосиски укласти в сковорідку-гриль без олії (хоча можна просто обсмажити їх і на звичайній сковорідці, готувати до рум'яності.

Поки сосиски ще гарячі, швидко розкласти на столі лаваші, змастити їх соусом і притрусити салатом.

На кожен лист латуку висипати по порції корейської моркви, витиснутої від маринаду. Додати кілька листочків руколи.

Зверху розташувати сосиску. Розподілити ще трохи соусу.

Згорнути лаваші рулетами. За потреби закріпити зубочистками. Подати закуску теплою.

Сирний хот-дог

Інгредієнти:

  • ¼ пучка зеленої цибулі       
  • 110 г. твердого сиру
  • 4 варені сосиски
  • 4 булки для хот-догів
  • 2 ст. л. вершкового масла  
  • ½ ч. л. часнику сушеного    
  • ½ ч. л. цибулевого порошку

Розріжте булку вздовж навпіл, не дорізаючи повністю краї. Вирівняйте розрізані булочки на обробній дошці качалкою.

У невелику миску покладіть шматок трохи підталого вершкового масла. Засипте часниковий і цибульний порошок, а потім кухонною лопаткою або ложкою перемішайте вміст до однорідної маси. Цією сумішшю рясно обробіть усю тильну сторону булочок.

Викладіть на обробну дошку сосиски й обріжте кожну на дві частини, також не дорізаючи до краю.

Помістіть неглибоку сковороду на плиту і змастіть невеликою кількістю масла. Покладіть на гарячу сковорідку розрізані сосиски й обсмажуйте до легкого обвуглювання, по 2-3 хвилини на кожну сторону. Відкладіть убік.

Далі на цю ж сковорідку покладіть маслом донизу булочки. Зверху акуратно укладіть попередньо натертий на найбільшій тертці твердий сир.

Потім розмістіть підсмажену сосиску на одній половині булки, зверху знову посипте невелику кількість натертого сиру. Далі посипте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелену цибулю.

Накрийте сковорідку кришкою і томіть страву на середньому вогні, доки сир повністю не розплавиться. Потім за допомогою кухонної лопатки накрийте частину з сосискою другою половинкою булки і, трохи притиснувши, обсмажуйте ще близько хвилини.

Повторіть цей же процес з іншими інгредієнтами. Готовий хот-дог із сиром покладіть на таріль і подавайте до столу гарячим із гірчичним соусом.

Вегетаріанський хот-дог (4 варіанти)

Інгредієнти:

  • 6 булочок для хот-догів
  • 6 середніх морквин
  • 240 мл овочевого бульйону
  • 60 мл яблучного оцту
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. кленового сиропу
  • ½ ч. л. чайної ложки рідкого диму
  • 2 ч. л. гірчичного порошку
  • 1 ст. л. паприки
  • 1 ст. л. меленого коріандру
  • 1 ст. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю.

Ретельно перемішайте маринад, залийте ним 6 середніх морквин

Влийте яблучний оцет у бульйон, додайте соєвий соус, кленовий сироп, рідкий дим, гірчичний порошок, паприку, мелений коріандр, часниковий порошок і мелений чорний перець. Ретельно перемішайте маринад, залийте ним попередньо помиті морквини й залиште маринуватися на 30 хвилин.

Є два варіанти приготування моркви.

Перший. Розігрійте духовку до 220 °C, у форму для випічки помістіть моркву разом із маринадом, накрийте фольгою, запікайте 40 хвилин. Зніміть фольгу, відправте моркву в духовку ще на 25 хвилин, щоб стала м'якою.

Другий. Візьміть гриль, налийте трохи оливкової олії, обсмажуйте моркву по 2 хвилини з кожного боку, періодично поливаючи маринадом.

Варіантів начинки також є багато.

  1. Класичний рецепт. Додайте до булочки і морквини на свій смак соус реліш, жовту гірчицю, кетчуп, нарізану кубиками червону цибулю.
  2. Чилі. Додайте до булочки та моркви вегетаріанський чилі, натертий сир чеддер, дрібно порізану свіжу кінзу.
  3. Цибуля і перець. Додайте до булочки та моркви карамелізовану цибулю, зелений перець, свіжу петрушку.
  4. Південно-західний хот-дог. Додайте до булочки та моркви чорну квасолю, кукурудзу, свіжу кінзу, соус сальса.

Також ми писали про День смачної їжі: чим потішити себе в липневу спеку та наводили три рецепти смузі для краси та здоров'я.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost