Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Здоров'я
  • Тестування чотириденного робочого тижня в державному секторі Великої Британії показало величезні переваги — дослідження

Тестування чотириденного робочого тижня в державному секторі Великої Британії показало величезні переваги — дослідження

100 % роботи за 80 % часу й за 100 % оплати.

3 мин на прочтение09 Июля 2024, 00:38
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поделиться:

Незалежне дослідження показало, що під час найбільшого у Великій Британії експерименту з запровадження чотириденного робочого тижня в державному секторі звільнилося менше прибиральників сміття, швидше приймалися рішення щодо планування, швидше оформлялися пільги і швидше відповідали на дзвінки. Про це розповідає The Guardian.

Згідно з експериментом у Південному Кембриджширі, який розпочався у січні 2023 року і тривав до квітня 2024 року, співробітники повинні були виконувати 100 % своєї роботи за 80 % часу й за 100 % оплати. Дослідження показало, що в результаті експерименту плинність кадрів скоротилася на 39 %, покращилися показники фізичного та психічного здоров'я, мотивації та відданості працівників, а також підвищилася їхня працездатність.

Загалом експеримент районної ради Південного Кембриджширу зі скороченим робочим тижнем призвів до покращення продуктивності в 11 з 24 сфер, незначних змін або їх відсутності в 11 сферах і погіршення продуктивності в двох сферах, згідно з аналізом продуктивності до і під час 15-місячного випробування, проведеного науковцями Кембриджського і Солфордського університетів.

Багаторічне дослідження судового процесу, в якому брали участь близько 450 працівників канцелярії, а також збирачі сміття, показало, що під час експерименту:

  • Плинність кадрів знизилася на 39 %, що допомогло заощадити 371 500 фунтів стерлінгів за рік — переважно на витратах на персонал агентства.
  • Рішення за звичайними заявками на планування домогосподарств приймалися приблизно на півтора тижня раніше.
  • Було прийнято вчасно приблизно на 15 % більше рішень за основними заявками на планування, ніж раніше.
  • Скоротився час, необхідний для обробки змін у заявах на отримання житлових субсидій і пільг на комунальний податок.

З іншого боку, дещо погіршився збір орендної плати за комунальне житло, хоча це було пов'язано з кризою вартості життя. Швидкість здачі в оренду порожніх комунальних будинків дещо знизилася — в середньому з 28 до 30 днів. Результати були скориговані з урахуванням впливу пандемії COVID-19.

Джо Райл, директор кампанії «4-денний робочий тиждень», сказав, що ці результати свідчать про «величезну можливість для рад та організацій у державному секторі почати планувати перехід на чотириденний робочий тиждень».

«У поєднанні з сотнями тисяч фунтів стерлінгів грошей платників податків, які ми заощадили, покращенням набору й утримання персоналу, а також позитивними змінами у сфері охорони здоров'я та благополуччя, це сміливе та новаторське випробування, безумовно, було успішним. Ми знаємо, що не можемо конкурувати лише за рахунок заробітної плати, і нам потрібно було знайти нові сміливі способи вирішення проблем із набором та утриманням персоналу», — сказав Джон Вільямс, провідний член ради директорів з питань ресурсів.

Майк Дейві, голова міської ради Кембриджа, яка ділить послуги з планування з Південним Кембриджширом, описав випробування як «безпрограшну ситуацію, з покращеним наданням послуг для мешканців, зменшенням витрат на персонал для ради та кращим балансом між роботою й особистим життям для працівників ради».

Десятки приватних компаній вже прийняли цей підхід, і багато з них вважають, що він допомагає утримати персонал. Райл сказав, що результати Південного Кембріджширу «доводять раз і назавжди, що чотириденний робочий тиждень без втрати заробітної плати абсолютно може бути успішним в умовах місцевого самоврядування».

Роботодавці в усьому світі — від Швеції до Об'єднаних Арабських Еміратів, від Нової Зеландії до США — експериментували з чотириденним робочим тижнем. Але минулого тижня уряд Греції оголосив про нову політику шестиденного тижня для приватних компаній, спрямовану на стимулювання економіки в умовах скорочення населення та нестачі кваліфікованих працівників. Уряд прагне, щоб працівники працювали довше, аби підвищити продуктивність праці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Хирурги будут бесплатно оперировать детей с пороками лица и конечностей. Фото иллюстративное
На Закарпатье американские хирурги будут бесплатно оперировать детей с пороками лица и конечностей
1 мин на прочтение32 минуты назад
На Одесском пляже ликвидировали утечку сточных вод
На Одесском пляже ликвидировали утечку сточных вод
1 мин на прочтениечас назад
Права человека и верховенство права. Фото иллюстративное
Права человека и верховенство права: Украина начала переговоры с ЕС
3 мин на прочтение2 часа назад
Разоблачены факты завладения деньгами сельхозпроизводителей на миллионы грнВ Одесской области компания-экспортер сои возместила 15,3 млн грн неуплаченных налогов
Тщательно готовили преступления: разоблачены новые факты завладения деньгами сельхозпроизводителей на десятки миллионов гривен
2 мин на прочтение3 часа назад
Рада 267-ю голосами поддержала законопроект "О государственном аграрном реестре"
2 мин на прочтение4 часа назад
На антарктической станции «Академик Вернадский» показали, как сортируют мусор
1 мин на прочтение5 часов назад
Китай усиливает борьбу с выбросами: запустили промышленный улавливатель углерода
1 мин на прочтение5 часов назад
Стратегии адаптации к изменению климата представили в Киеве
2 мин на прочтение6 часов назад