Вверх
Дать отзыв

Справжня італійська піца в домашніх умовах: покроковий рецепт

Весь секрет у тісті тривалого бродіння.

2 мин на прочтение26 Декабря 2023, 01:21
Фото: Freerangestock Фото: Freerangestock
Поделиться:

Італійська піца підкорила весь світ. Але часто йдеться не про справжню італійську піцу, а про щось, віддалено на неї схоже. Тимчасом приготувати цю страву можна власноруч у домашніх умовах. Весь секрет — у гарному тісті тривалого бродіння, а начинку можна обрати на власний розсуд.

Інгредієнти на 3 середні піци:

пшеничне борошно в/с — 700 г;

сухі дріжджі — 3 г;

вода — 420 мл;

сіль — 14 г;

цукор — 20 г;

оливкова олія — 10 г;

начинка.

Приготування.

Розвести дріжджі в половині води, додати сіль і цукор, перемішати до розчинення.

Всипати все борошно.

Перемішати і додати воду. Якщо борошно може ввібрати в себе трохи більше води, можна додати ще 5-15 мл.

Додати оливкову олію і перемішати до об'єднання. Повноцінний заміс робити не треба.

Перекласти тісто в контейнер під кришку і залишити на півгодини.

Через півгодини зробити складку: мокрими руками розтягнути кожен край тіста і скласти до центру. Зробити складку 3-4 рази щопівгодини. Наприкінці тісто вже стане достатньо повітряним і готовим для бродіння. Після останньої складки перекласти тісто під кришку в контейнер, змащений оливковою олією, і поставити на 2-3 доби в холодильник.

Щодня обминати тісто (для випуску зайвих газів) і робити складку.

У день випічки викласти тісто на припилений борошном стіл, трохи розтягнути і розділити на 3 рівні частини. З кожної частини зробити кулю (кожен куточок загорнути в центр, перевернути і сформувати кулю) і залишити під плівкою при кімнатній температурі для відпочинку на 1,5-2 години.

Увімкнути духовку з каменем на максимальній температурі.

Взяти одну кулю і відразу пальцями продавити бортики, відступивши 2 см від краю кулі.

Підняти заготівлю на кулачки і почати «крутити» тісто, щоби центр розтягнувся.

Перекласти тісто на пергамент/тефлон.

Змастити основу соусом, викласти сир і зверху начинку.

Пекти на камені 5-8 хвилин до рум'яного борту.

Після кожної піци прогрівати духовку щонайменше 10 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Изображение сгенерировано ИИ
Как создать экологический мини-сад из переработанных материалов: практическая идея 2025 года
2 мин на прочтение17 Мая 2025
Кг/м² — это формула для наиболее распространенного показателя ожирения: индекса массы тела (ИМТ). © Виорика Приходько/Getty Images
Ожирение берет в плен все большее число людей: в каких странах проблема вышла из-под контроля?
4 мин на прочтение17 Мая 2025
Запорожье: ликвидация последствий загрязнения реки Мокрая Московка
В Запорожье завершают очистку реки Мокрая Московка от нефтепродуктов
2 мин на прочтениечас назад
Женщины-добровольцы помогают разминировать территорию. Скриншот видео DW
Япония использует тяжелую технику и ИИ для того, чтобы помогать Украине в разминировании территории
5 мин на прочтение2 часа назад
Переговоры Украины и России в Стамбуле: договорились об обмене пленными и встрече президентов
1 мин на прочтение3 часа назад
Медреформа в Украине ведет к приватизации и коммерциализации сектора — эксперт
2 мин на прочтение4 часа назад
Время подняться над обыденностью: астрологический прогноз на 17 мая 2025 года
9 мин на прочтение5 часов назад
Прорыв в онкотерапии: инновационная наночастица способна уничтожать опухоли и предотвращать рецидивы
2 мин на прочтение6 часов назад