Вверх
Дать отзыв

Справжня італійська піца в домашніх умовах: покроковий рецепт

Весь секрет у тісті тривалого бродіння.

2 мин на прочтение26 Декабря 2023, 01:21
Фото: Freerangestock Фото: Freerangestock
Поделиться:

Італійська піца підкорила весь світ. Але часто йдеться не про справжню італійську піцу, а про щось, віддалено на неї схоже. Тимчасом приготувати цю страву можна власноруч у домашніх умовах. Весь секрет — у гарному тісті тривалого бродіння, а начинку можна обрати на власний розсуд.

Інгредієнти на 3 середні піци:

пшеничне борошно в/с — 700 г;

сухі дріжджі — 3 г;

вода — 420 мл;

сіль — 14 г;

цукор — 20 г;

оливкова олія — 10 г;

начинка.

Приготування.

Розвести дріжджі в половині води, додати сіль і цукор, перемішати до розчинення.

Всипати все борошно.

Перемішати і додати воду. Якщо борошно може ввібрати в себе трохи більше води, можна додати ще 5-15 мл.

Додати оливкову олію і перемішати до об'єднання. Повноцінний заміс робити не треба.

Перекласти тісто в контейнер під кришку і залишити на півгодини.

Через півгодини зробити складку: мокрими руками розтягнути кожен край тіста і скласти до центру. Зробити складку 3-4 рази щопівгодини. Наприкінці тісто вже стане достатньо повітряним і готовим для бродіння. Після останньої складки перекласти тісто під кришку в контейнер, змащений оливковою олією, і поставити на 2-3 доби в холодильник.

Щодня обминати тісто (для випуску зайвих газів) і робити складку.

У день випічки викласти тісто на припилений борошном стіл, трохи розтягнути і розділити на 3 рівні частини. З кожної частини зробити кулю (кожен куточок загорнути в центр, перевернути і сформувати кулю) і залишити під плівкою при кімнатній температурі для відпочинку на 1,5-2 години.

Увімкнути духовку з каменем на максимальній температурі.

Взяти одну кулю і відразу пальцями продавити бортики, відступивши 2 см від краю кулі.

Підняти заготівлю на кулачки і почати «крутити» тісто, щоби центр розтягнувся.

Перекласти тісто на пергамент/тефлон.

Змастити основу соусом, викласти сир і зверху начинку.

Пекти на камені 5-8 хвилин до рум'яного борту.

Після кожної піци прогрівати духовку щонайменше 10 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: «Ландшафтный дизайн»
Превращаем боковой дворик в живописный городок: идеи для уютного уголка
4 мин на прочтение02 Апреля 2025
Изображение сгенерировано ИИ
Всемирный день распространения информации о проблеме аутизма: какие болезни его сопровождают и есть ли между ними связь
4 мин на прочтение02 Апреля 2025
Разминирование в Харьковской области: Как фермеры возвращают земли по госпрограмме
Поля Харьковщины: разминирование продолжается
1 мин на прочтениечас назад
Магнитные бури в апреле 2025: Точный прогноз, опасные даты (до 5 баллов) и как защититься
Расписание магнитных бурь на апрель 2025 - когда ждать самых сильных колебаний
2 мин на прочтение2 часа назад
Белорусские удобрения работают на ВСУ: АРМА продало конфискат еще на 40 миллионов
1 мин на прочтение3 часа назад
Прибыль «Укрнафты» сократилась на 30%, но государственный нефтяной гигант все еще «в плюсе»
1 мин на прочтение4 часа назад
Скандал в польском МИД: заместитель министра признался в алкоголизме
1 мин на прочтение5 часов назад
Гороскоп на 2 апреля 2025 года: Тельцам - расходы, Скорпионам - соблазны
2 мин на прочтение6 часов назад