Догори
Дати відгук

Справжня італійська піца в домашніх умовах: покроковий рецепт

Весь секрет у тісті тривалого бродіння.

2 хв на прочитання26 Грудня 2023, 01:21
Фото: Freerangestock Фото: Freerangestock
Поділитись:

Італійська піца підкорила весь світ. Але часто йдеться не про справжню італійську піцу, а про щось, віддалено на неї схоже. Тимчасом приготувати цю страву можна власноруч у домашніх умовах. Весь секрет — у гарному тісті тривалого бродіння, а начинку можна обрати на власний розсуд.

Інгредієнти на 3 середні піци:

пшеничне борошно в/с — 700 г;

сухі дріжджі — 3 г;

вода — 420 мл;

сіль — 14 г;

цукор — 20 г;

оливкова олія — 10 г;

начинка.

Приготування.

Розвести дріжджі в половині води, додати сіль і цукор, перемішати до розчинення.

Всипати все борошно.

Перемішати і додати воду. Якщо борошно може ввібрати в себе трохи більше води, можна додати ще 5-15 мл.

Додати оливкову олію і перемішати до об'єднання. Повноцінний заміс робити не треба.

Перекласти тісто в контейнер під кришку і залишити на півгодини.

Через півгодини зробити складку: мокрими руками розтягнути кожен край тіста і скласти до центру. Зробити складку 3-4 рази щопівгодини. Наприкінці тісто вже стане достатньо повітряним і готовим для бродіння. Після останньої складки перекласти тісто під кришку в контейнер, змащений оливковою олією, і поставити на 2-3 доби в холодильник.

Щодня обминати тісто (для випуску зайвих газів) і робити складку.

У день випічки викласти тісто на припилений борошном стіл, трохи розтягнути і розділити на 3 рівні частини. З кожної частини зробити кулю (кожен куточок загорнути в центр, перевернути і сформувати кулю) і залишити під плівкою при кімнатній температурі для відпочинку на 1,5-2 години.

Увімкнути духовку з каменем на максимальній температурі.

Взяти одну кулю і відразу пальцями продавити бортики, відступивши 2 см від краю кулі.

Підняти заготівлю на кулачки і почати «крутити» тісто, щоби центр розтягнувся.

Перекласти тісто на пергамент/тефлон.

Змастити основу соусом, викласти сир і зверху начинку.

Пекти на камені 5-8 хвилин до рум'яного борту.

Після кожної піци прогрівати духовку щонайменше 10 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
День пам’яті жертв Голодомору 2025 — вшанування та скорбота
День пам’яті жертв Голодомору: мільйони вогників скорботи
2 хв на прочитаннягодина тому
Законопроєкт про держземлі: спрощення поділу, зміна цільового призначення та 100% гарантійний внесок на торгах
Кабмін зареєстрував законопроєкт про використання держземель сільгосппризначення
2 хв на прочитанняВчора
Уряд погодив грант для птахокомплексу з Харкова
Уряд погодив грант для птахокомплексу з Харкова, що постраждав від обстрілів, та інших підприємств
2 хв на прочитанняВчора
Парк «НОВА СИНЕРДЖИ» включено до Реєстру: Хмельниччина отримає 550 робочих місць у переробній промисловості
Уряд включив «НОВА СИНЕРДЖИ» до Реєстру індустріальних парків
2 хв на прочитанняВчора
Як інтегроване фінансування трансформує видобуток кольорових металів
2 хв на прочитання20 Листопада 2025
Обсяги соняшнику в Україні дозволять завантажити заводи лише на 6 місяців
1 хв на прочитання20 Листопада 2025
Створення агрохабу в Гані: партнерство України та Західної Африки
2 хв на прочитання20 Листопада 2025
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитання19 Листопада 2025