Вверх
Дать отзыв

Споживання білка на сніданок, а не на вечерю, покращує силу м’язів. Особливо, після 65 років

Незначна зміна розподілу харчових продуктів, які ми споживаємо протягом дня, може стати ключовим аспектом до забезпечення здорових та сильних м’язів.

2 мин на прочтение28 Июля 2021, 08:20
Споживання білка на сніданок, а не на вечерю, покращує силу м’язів. Особливо, після 65 років Споживання білка на сніданок, а не на вечерю, покращує силу м’язів. Особливо, після 65 років
Поделиться:

Надзвичайна важливість і користь білків – це давно відомий в усьому світі факт. Однак останні дослідження показали, що споживання адекватної кількості білків у потрібний час доби є необхідною умовою для забезпечення росту.

Як ідеться у матеріалі Асоціації дієтологів України, попередні дослідження показали, що споживання білка під час сніданку та обіду сприяє росту скелетних м’язів у дорослих. 

Ситуація стає зрозумілою, якщо ознайомитися  із   результатами нещодавнього дослідження в університеті Васеда (Японія), очолюваного професором Шигенобу Шибатою, де вчені намагалися зрозуміти вплив розподілу споживання білків протягом доби на ріст м’язів.

Дослідники годували лабораторних мишей двічі на добу стравами, які містили високу (11,5% від загальної калорійності) або низьку (8,5%) частку білка. Дослідники відзначають, що споживання білка під час сніданку сприяє збільшенню м’язового росту, що визначається шляхом оцінки індукованої гіпертрофії підошовного м’яза на нозі, у порівнянні зі споживанням білка під час обіду.

Під враженням результатів дослідження, опублікованого в нещодавньому випуску журналу "Cell Reports", професор Шибата наголошує, що високобілкова дієта із вживанням амінокислот у першій половині дня, тобто на сніданок, є важливою для підтримки здоров'я скелетних м'язів і допоможе збільшити об’єм м’язів та силу хвату.

Для того, щоб перевірити, чи можна ці екстраполювати для людей, група дослідників набрала жінок та перевірила, чи змінюється м’язова функція учасниць, визначена шляхом вимірювання індексу скелетних м’язів (ІСМ) та сили хвату, в залежності від часу споживання білків. Шістдесят жінок віком від 65 років, які вживали основну кількість білка на сніданок, а не на вечерю, мали вищу функціональність та силу м’язів. Крім того, дослідники також виявили міцний зв'язок між ІСМ та споживанням основної кількості білків під час сніданку.

Професор Шибата сподівається, що результати дослідження призведуть до широкомасштабної модифікації режиму харчування більшості людей у Європі та Азії, які традиційно споживають низьку кількість білків під час сніданку. 

Нагадаємо,  вчені знайшли зв’язок між швидкістю ходи та старінням.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: Pixabay
Медики рассказывают, как пережить резкое изменение погоды и кто находится в группе риска
8 мин на прочтение36 минут назад
Изображение сгенерировано ИИ
Новый эксперимент: электричество от вращения Земли становится реальностью
2 мин на прочтение40 минут назад
Бешенство животных в Татарбунарах: введен карантин на 60 дней в апреле 2025 года
В Одесской области введены карантинные ограничения из-за случая бешенства животных
1 мин на прочтение40 минут назад
Стоимость Пасхальной корзины снова растет, виноваты – война и инфляция
3 мин на прочтениечас назад
Астрологический прогноз на 8 апреля 2025 года: время для спорта или духовного совершенствования
6 мин на прочтение3 часа назад
Европейский Eutelsat не сможет заменить Starlink в Украине
3 мин на прочтение4 часа назад
Правительство инициировало изменения в Налоговый кодекс относительно экологического налогообложения
1 мин на прочтение5 часов назад
Март в Европе был теплее, чем когда-либо
1 мин на прочтение5 часов назад