Вверх
Дать отзыв

Споживання білка на сніданок, а не на вечерю, покращує силу м’язів. Особливо, після 65 років

Незначна зміна розподілу харчових продуктів, які ми споживаємо протягом дня, може стати ключовим аспектом до забезпечення здорових та сильних м’язів.

2 мин на прочтение28 Июля 2021, 08:20
Споживання білка на сніданок, а не на вечерю, покращує силу м’язів. Особливо, після 65 років Споживання білка на сніданок, а не на вечерю, покращує силу м’язів. Особливо, після 65 років
Поделиться:

Надзвичайна важливість і користь білків – це давно відомий в усьому світі факт. Однак останні дослідження показали, що споживання адекватної кількості білків у потрібний час доби є необхідною умовою для забезпечення росту.

Як ідеться у матеріалі Асоціації дієтологів України, попередні дослідження показали, що споживання білка під час сніданку та обіду сприяє росту скелетних м’язів у дорослих. 

Ситуація стає зрозумілою, якщо ознайомитися  із   результатами нещодавнього дослідження в університеті Васеда (Японія), очолюваного професором Шигенобу Шибатою, де вчені намагалися зрозуміти вплив розподілу споживання білків протягом доби на ріст м’язів.

Дослідники годували лабораторних мишей двічі на добу стравами, які містили високу (11,5% від загальної калорійності) або низьку (8,5%) частку білка. Дослідники відзначають, що споживання білка під час сніданку сприяє збільшенню м’язового росту, що визначається шляхом оцінки індукованої гіпертрофії підошовного м’яза на нозі, у порівнянні зі споживанням білка під час обіду.

Під враженням результатів дослідження, опублікованого в нещодавньому випуску журналу "Cell Reports", професор Шибата наголошує, що високобілкова дієта із вживанням амінокислот у першій половині дня, тобто на сніданок, є важливою для підтримки здоров'я скелетних м'язів і допоможе збільшити об’єм м’язів та силу хвату.

Для того, щоб перевірити, чи можна ці екстраполювати для людей, група дослідників набрала жінок та перевірила, чи змінюється м’язова функція учасниць, визначена шляхом вимірювання індексу скелетних м’язів (ІСМ) та сили хвату, в залежності від часу споживання білків. Шістдесят жінок віком від 65 років, які вживали основну кількість білка на сніданок, а не на вечерю, мали вищу функціональність та силу м’язів. Крім того, дослідники також виявили міцний зв'язок між ІСМ та споживанням основної кількості білків під час сніданку.

Професор Шибата сподівається, що результати дослідження призведуть до широкомасштабної модифікації режиму харчування більшості людей у Європі та Азії, які традиційно споживають низьку кількість білків під час сніданку. 

Нагадаємо,  вчені знайшли зв’язок між швидкістю ходи та старінням.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
На Тузловских лиманах задержан браконьер: ущерб государству оценен в более чем 7 млн грн
На Тузловских лиманах задержан браконьер: ущерб государству оценен в более чем 7 млн грн
1 мин на прочтениеминуту назад
Фото: Thespruce.com
Смерть от вентилятора: скрытая опасность, особенно острая в жару
2 мин на прочтениечас назад
Фото: илюстративное / Getty Images
9,4 тыс. долларов за импорт кофе: в суд направлено дело в отношении группы, которая требовала взятки на таможне
1 мин на прочтениечас назад
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 мин на прочтениечас назад
Искусственный интеллект на передовой: ученые MIT разработали новые антибиотики против «супербактерий»
2 мин на прочтение2 часа назад
Госпродпотребслужба адаптировала еще 5 сертификатов для системы TRACES NT, упрощая экспорт в ЕС
1 мин на прочтение3 часа назад
За пределами «розовой ленты»: как наука борется с раком молочной железы
3 мин на прочтение4 часа назад
В Украине изменили правила управления сельхозтехникой во время военного положения
1 мин на прочтение4 часа назад