Вверх
Дать отзыв

Спалах коронавірусу: кількість інфікованих у «Молодій гвардії» зросла до 50 дітей і трьох вихователів

Табір переведено у закритий режим роботи.

1 мин на прочтение18 Августа 2021, 18:06
Фото:
Фокус Фото: Фокус
Поделиться:

Упродовж доби в одеському центрі «Молода гвардія» зросла кількість інфікованих коронавірусом – наразі виявлено захворювання у 50 дітей і 3 вихователів. Причому проби біоматеріалу, взяті у частини дітей, направлені до київської референс-лабораторії. Про це сьогодні повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

«Станом на 18 серпня інфіковані коронавірусом 50 дітей і 3 вихователі. Більшість переносять захворювання в легкій формі чи в стані середньої тяжкості, 4-х дітей госпіталізували до 3-ї дитячої лікарні, оскільки вони знаходяться в групі ризику через інші захворювання», - зазначив Гончаров.

За його словами, проби біоматеріалу, взяті більш як у 30-ти дітей, які отримали позитивний ПЛР-тест на COVID-19, направлені до київської референс-лабораторії – на дослідження щодо інфікування цих хворих штамом Дельта.

«Робити будь-які висновки зарано, треба дочекатися результатів досліджень референс-лабораторії», - зауважив санлікар.

Табір «Зоряний» дитячого центру, в якому виявили спалах захворювання, переведений у закритий режим роботи, а дітей з сусідніх двох таборів планують відправити додому в автобусах чи у відокремлених вагонах – у населені пункти 18 областей України.

У «Молодій гвардії» на оздоровленні та відпочинку перебуває близько 1200 дітей.

Усього за минулу добу на території Одеської області зареєстрували 130 випадків інфікування жителів коронавірусом.

Нагадаємо, що Україна офіційно визнала вакцину Johnson & Johnson та створюватиме власний біокластер для виробництва вакцин.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.