Догори
Дати відгук

Україна офіційно визнала вакцину Johnson & Johnson та створюватиме власний біокластер для виробництва вакцин

Відповідні рішення ухвалив Кабмін.

1 хв на прочитання18 Серпня 2021, 13:37
Україна офіційно визнала вакцину Johnson & Johnson Україна офіційно визнала вакцину Johnson & Johnson
Поділитись:

Як стало відомо під час сьогоднішнього засідання Уряду, вакцину виробника Janssen COVID-19 Vaccine додали до списку вакцин, після вакцинації якими видається COVID-сертифікат. Її особливість у тому, що потрібна лише одна доза.

Таким чином,  самоізоляції у зв'язку з перетином державного кордону або КПП з окупованими територіями не підлягатимуть особи, які мають COVID-сертифікати про вакцинацію однією дозою вакцини або одужання від коронавірусу.

Також очільник Кабміну Денис Шмигаль повідомив, що в Україні буде створено біокластер «Біологічна безпека та розвиток біотехнологічних технологій», в якому вироблятимуть вакцини та тест-систем для діагностики інфекційних хвороб.

Кластер дасть змогу зменшити залежність від імпорту, а також об’єднати в одному місці державні та приватні ресурси, аби максимально реалізувати освітній, науковий і технічний потенціал, який є у країні, зазначив посадовець.

«Кінцева мета — це розробка власних вакцин. До цього маємо почати виготовляти тест-системи та вакцини з відкритою технологією виробництва. Бюджет проекту на цей рік — 100 млн грн», — додав Шмигаль.

До слова,  китайська вакцина від COVID-19 привела до паралічу обличчя у частини пацієнтів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost