Вверх
Дать отзыв

Влада Криму знущається з сімферопольців: питимуть через день

1 мин на прочтение12 Сентября 2020, 17:30
Поделиться:

Як писав GreenPost, з 7 вересня, в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському району через посуху й обміління водоймищ починається третій, найсуворіший, етап обмежень подачі води. Відтоді вони отримують воду лише шість годин на добу: три - вранці і три - ввечері.

Спочатку передбачалося, що такий формат стане найжорсткішим етапом обмежень, пише bbc.com.  Проте зараз влада анексованого Криму відкрито каже про те, що, якщо ситуація не зміниться, сімферопольці мають бути готові, що воду можуть давати через день.

"[Якщо ситуація погіршиться], місто поділять на дві частини і переведуть абонентів на подобове [постачання води]: одна половина буде [отримувати воду] по парних днях, інша - по непарних", - повідомили в міністерстві житлово-комунального господарства анексованого Криму.

Видання  нагадує, що  до анексії 85% прісної води надходило до Криму через Північно-Кримський канал. Близько 80% від загального обсягу цієї води йшло на сільськогосподарські потреби, решту 20% скидали у водосховища і використовували для постачання населенню.

Раніше ми повідомляли, що в окупованому Криму після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів з України припинилися. Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши у Херсонській області загороджувальну дамбу. 

Наразі  воду у Криму будуть вмикають лише на кілька годин в день.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.