Догори
Дати відгук

Лікарні Криму закуповують тару для зберігання води

Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів з України припинилися

1 хв на прочитання22 Серпня 2020, 19:16
Image by Peter H from Pixabay Image by Peter H from Pixabay
Поділитись:

Медустанови Криму вже почали готуватися до погодинної подачі водопостачання. Так, керівництво лікарень закупило для своїх організацій додаткові ємності для води, повідомляє  newformat.info. 

Тим  установам, де ще немає резервуарів для зберігання і забезпечення безперебійної подачі води, «уряд» виділив гроші з резервного фонду Криму на закупівлю і установку спецтехніки.

Видання пише, що заплановані заходи в більшості організацій виконані на 100%, у низці установ реалізація комплексу заходів завершується і знаходиться на рівні виконання вище 90%. 

Нагадаємо, воду у Криму будуть вмикати лише на кілька годин в день. Перехід на погодинну подачу води планують здійснити в три етапи: спочатку відключать гаряче водопостачання, потім на ніч почнуть відключати холодну воду, а з 7 вересня воду подаватимуть тільки зранку і ввечері.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили. Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Екологи звертають увагу, що регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.  

Крім того, Володимир Зеленський заявив, що доки Крим не повернеться, воду постачати на півострів не будуть.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.