Вверх
Дать отзыв

Сім причин швидкого старіння судин, які заважають виглядати молодше

Кардіолог пояснив основні чинники проблем із судинною системою, що впливають на біологічну молодість людини

2 мин на прочтение21 Августа 2021, 06:45
Сім причин швидкого старіння судин, які заважають виглядати молодше Сім причин швидкого старіння судин, які заважають виглядати молодше
Поделиться:

Від чистих  еластичних судин  залежить хороше кров'яне постачання, що допомагає уникнути хронічних хвороб, а значить, і передчасного старіння.

— Наші судини доставляють кисень і поживні речовини до кожної клітини. Тверді, забиті артерії гірше забезпечують тіло кров'ю, а значить, прискорюють процес старіння. Відкладення в судинах можуть утворюватися поступово протягом життя, або швидше, за кілька років, що залежить від певних причин, — сказав кардіолог із Німеччини, автор книги «Збереження молодості зі здоровими судинами» Мартін Халле.

Сім факторів, які сприяють старінню кровоносних судин і всього організму

Ожиріння: жирова тканина провокує запальний процес, який ушкоджує внутрішні стінки судин. Відповідно, чим більше жиру, тим вище ризик отримати проблеми із судинною системою.

Холестерин: відкладається у кровоносних судинах і утворює невеликі «острівці». Надлишок поганого холестерину може знизити прохідність судин.

Цукор: високий рівень цукру у крові руйнує захисний шар судин і розчиняє їх клітини.

Гіпертонія: коли серце качає кров за високого тиску, стінки судин можуть не витримати та розірватися.

Хронічний стрес: якщо організм постійно виділяє багато гормонів стресу, кров'яний тиск підвищується. Як уже згадувалося вище, це призводить до пошкодження судин.

Паління: нікотин атакує внутрішні стінки кровоносних судин і спричиняє загибель здорових клітин. Через це в судинах можуть утворитися дірки та шрами.

Хронічне запалення: Такі фактори, як ожиріння, куріння та неправильне харчування можуть спричинити хронічні запальні процеси в організмі. Своєю чергою, вони пошкоджують кровоносні судини та прискорюють процес старіння.

До слова, медики пояснили, як швидко схуднути після 40 років.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.