Вверх
Дать отзыв

Шахраї з Львівщини та Запоріжжя виготовляли фейкові COVID-сертифікати для заробітчан та заробляли мільйони — СБУ (ФОТО)

Місячний дохід сягав 3 мільйонів гривень.

2 мин на прочтение03 Ноября 2021, 14:14
Фото: СБУ Фото: СБУ
Поделиться:

Служба безпеки України заблокувала діяльність міжрегіонального угрупування, яке займалося підробками ПЛР-тестів та свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу. Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

За попередньою інформацією, ділки «заробляли» понад 3 млн грн щомісяця, а більшість їхніх клієнтів — заробітчани, які хотіли виїхати за кордон.

Як встановило слідство, група зловмисників складалася із чотирьох осіб: мешканців Запоріжжя та Львівщини.

Фото: СБУ

Організатор оборудки шукав «клієнтів» серед охочих працевлаштуватися за кордоном. Його спільник, який здійснював рейсові міжнародні перевезення людей, також поповнював клієнтську базу. Інші — виготовляли підробки та виконували роль кур’єрів.

Міжнародний сертифікат про вакцинацію «коштував» 40 євро, а негативний ПЛР-тест — 500 гривень. Для «оптових» замовників діяла гнучка система знижок.

Щомісяця зловмисники виготовляли майже 1000 сертифікатів про вакцинацію та 2000 негативних ПЛР- тестів.

Готові «замовлення» ділки відправляли через популярні поштові сервіси та кур’єрів. «Оплату» отримували на банківські картки або готівкою.

Фото: СБУ

У ході обшуків, проведених за місцем фактичного мешкання зловмисників, виявлено та вилучено:

  • підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19; бланки з негативними результатами ПЛР тестів; чорнову бухгалтерію;
  • підроблені документи, необхідні для працевлаштування за кордоном (запрошення на роботу за кордоном від реальних установ і підприємств та довідки для державних органів влади європейських держав);
  • поліграфічне обладнання, комп’ютерну техніку, які використовувалися для виготовлення підробок; мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Нагадаємо, що в «Дії» тепер можна буде самостійно згенерувати COVID-сертифікат після вакцинації або ПЛР-тесту.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.