Вверх
Дать отзыв

Росія знищує в Криму водні ресурси — дипломатка

Знищуються не лише водні, але й інші природні ресурси.

1 мин на прочтение23 Марта 2021, 13:06
Окупація Криму негативно вплинула на водні ресурси півострова Окупація Криму негативно вплинула на водні ресурси півострова
Поделиться:

Мілітаризація Криму, яка триває з весни 2014 року, зрештою призведе до повного знищення на півострові водних ресурсів. Про це на особистій сторінці у Facebook заявила перша заступниця голови МЗС України Еміне Джеппар.

«Мілітаризація Росією українського півострова й активне переселення до окупованого Криму громадян Росії призводить до знищення водних та інших природних ресурсів, ставлячи півострів під загрозу екологічної катастрофи», — наголосила Джеппар.

Дипломатка додала, що навіть буріння свердловин, яке окупанти почали, щоб забезпечити півострів водою, згубно діє на ґрунти. Це призводить до їх засолення.

Джеппар впевнена, що Росія намагається уникнути відповідальності за постачання води для населення Криму.

Нагадаємо, що за оцінкою екологів 60 % територій півострова страждають від гострого дефіциту прісної води. Особливо це стосується північної частини півострова. Усе через те, що окупація унеможливила подачу прісної води через Північно-Кримський канал. 

Раніше ми вже повідомляли про те, що сталося з екологією Кримського півострова за сім років окупації Росією. Довкілля зазнало катастрофічного та незворотного впливу.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.