Вверх
Дать отзыв

Робот-поліцейський стежитиме за дотриманням карантину в Сінгапурі (ФОТО, ВІДЕО)

А також відстежувати іншу «небажану соціальну поведінку».

2 мин на прочтение09 Сентября 2021, 13:36
Робот Ксав'є. Робот Ксав'є.
Поделиться:

Сінгапур відомий своїми суворими законами та наявністю камер спостереження по всьому місту-державі. У майбутньому він також може залучити роботів для стеження за порушеннями правил — уже почалося тестування робота на ім'я Ксав'є, розповідає Engadget.

Кілька «робокопів» у тестовому режимі патрулюють та оглядають громадську територію з великим відвідуванням пішоходів. Протягом наступних трьох тижнів роботи будуть стежити за натовпом Toa Payoh Central, щоб шукати те, що влада країни описує як «небажану соціальну поведінку». До цієї поганої поведінки можна віднести «скупчення більш ніж п'яти осіб», що суперечить місцевим заходам безпеки щодо COVID-19.

Крім того, Ксав’є шукатимуть випадки куріння у заборонених місцях та харкання. Він буде патрулювати околиці, відстежуючи неправильно припарковані велосипеди, а також будь-які пристрої для пересування та мотоцикли, які також використовують пішохідні доріжки та тротуари. Виявивши будь-яку з цих форм поведінки, робот сповістить свій командний центр, а потім відобразить відповідне повідомлення на своєму екрані, щоб виховати громадськість.

Машини оснащені камерами, здатними забезпечити їх командному центру огляд на 360 градусів. Вони також здатні знімати зображення при слабкому освітленні за допомогою ІЧ-камер та камер із низьким освітленням. Крім того, відео, яке вони знімають, буде проаналізовано системою штучного інтелекту для пошуку всього, що може потребувати реакції офіцерів. Щоб машини могли самостійно переміщатися по місту, вони оснащені датчиками, які дають їм можливість уникати як нерухомих, так і рухомих об’єктів, включаючи пішоходів та транспортні засоби.

Сінгапур уже оголосив про свої плани подвоїти кількість своїх камер спостереження до 200 000 протягом наступного десятиліття. Чиновники вважають, що ці роботи можуть допомогти ще більше розширити ці заходи спостереження та зменшити потребу офіцерів здійснювати фізичні патрулі.

Користувачі соцмереж також повідомляють, що роботи зі штучним інтелектом патрулюють вулиці Сінгапуру, використовуючи розпізнавання обличчя для моніторингу вакцинаційного статусу людей.

Також ми розповідали про карантин по-в’єтнамськи, безглуздий і безжальний (ВІДЕО, 18+).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.