Догори
Дати відгук

Карантин по-в’єтнамськи, безглуздий і безжальний (ВІДЕО, 18+)

За останні місяці боротьба з COVID-19 ведеться тут особливо запекло, попри не дуже високий рівень захворюваності.

2 хв на прочитання05 Вересня 2021, 12:19
Поділитись:

В'єтнам відомий як одна з країн із найкраще організованими програмами санітарно-епідеміологічного контролю. У В'єтнамі до початку другої хвилі епідемії COVID-19 зареєстровано набагато менше випадків хвороби й не було жодної смерті від коронавірусу. Натомість у 2021 р. в’єтнамська влада почала вдаватися до «традиційних» засобів боротьби з коронавірусом.

«Цілий рік ні захворюваності, ні локдаунів (при триваючому туризмі). З березня 21 року - найжорстокіший локдаун із перекриттям вулиць і районів, зупинка виробництв, гуманітарна катастрофа, впровадження продуктових карток», прокоментував ситуацію український бізнесмен Дмитро Донець.

Колишній тележурналіст, гід по В'єтнаму Сергій Куропов оприлюднив на своєму Ютуб-каналі відео про особливості «карантину по-в’єтнамськи». На відео зафіксовано примусове тестування та госпіталізацію, затримання людей на вулиці без маски, сутички місцевих карантиноскептиків із поліцейськими, заворушення в ковідних ізоляторах (у коментарях Сергій Куропов пояснив, що проходити ізоляцію вдома можна лише в тих районах і провінціях, де ізолятори переповнені).

«В'єтнам увійде в історію як країна, яка ввела найжорсткіші, найабсурдніші та найбезглуздіші карантинно-локдаунні заходи з усіх відомих. Того, що відбувається тут, ви не зустрінете в жодній країні світу. Літо 2021-го — сезон найжорстокіших обмежень «у рамках боротьби з пандемією». Мільйонам людей місяцями заборонено виходити з дому, в країні закрито все, що можна закрити, населення заведено в глуху, безпросвітну бідність. Це відео — короткий синопсис того, що відбувається у В'єтнамі в останні місяці», — анонсував відео автор.

 

При цьому епідситуація у В’єтнамі не видається критичною.

Ми вже розповідали про це: комендантська година, розподіл продуктів та примусові переселення — В’єтнам ввів військову ізоляцію (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.