Вверх
Дать отзыв

Ресторани і бари можуть стати найнебезпечнішими для розповсюдження COVID восени і взимку - Амосова

Який ризик зараження у ліфтах, таксі і літаках?

2 мин на прочтение02 Октября 2020, 13:21
pixabay pixabay
Поделиться:

Доктор медичних наук, професор Катерина Амосова застерігає всіх від походів до закладів харчування і вважає, що саме ресторани і бари можуть стати самим  небезпечними для розповсюдження вірусу  восени і взимку.

"Бо там неможливо весь час всім бути в масках. В двох групах людей, співставних за віком, статтю і іншими факторами ризику, серед тих, хто інфікувався і мав позитивний ПЛР, відвідування ресторану зустрічалось в 3 рази частіше, а бару – в 4 рази. Тому, як на мене, їх краще уникати", — зауважила науковець у дописі у  Facebook.

В той же час, вона прокоментувала ризик зараження у ліфтах, таксі і літаках. 

За словами Амосової, яка спирається на численні дослідження вчених з усього світу,  старі маленькі ліфти, звісно, несуть ризики. Проте сучасні ліфти мають прекрасну вентиляцію і фільтри, додаткова вентиляція відбувається при відкритті дверей. Якщо в такий ліфт зайдуть не більше 4-х осіб, які стануть по кутах, будуть в масках і мовчати, поїздка буде відносно безпечною. Більше ризиків – йти один за одним догори по сходах.

"Як зменшити загрози в таксі? Тільки частково за рахунок вентиляції з забором повітря ззовні або через відкриті вікна, носіння масок всіма і мінімізації часу. До речі, при поїздці з малою швидкістю, як це відбувається в заторах, вентиляція значно погіршується, тому варто обирати кращий час",— вважає медик.

 Катерина Амосова додає, що існують ризики зараження у літаках. Але  у випадках, якщо не носити маски і не залишати вільними місця посередині. 

"Сучасні літаки прекрасно вентилюються і мають якісні фільтри. Тому основний ризик – від сусідів, які сидять навколо, особливо коли знімаються маски, щоб поїсти і попити. Американська CDC не підтвердила жодного випадку інфікування в літаках на території США", — ідеться у дописі Амосової

До слова,  є шість порад від лікаря, який перехворів COVID-19.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.