Приправа із сушених баклажанів із розмарином і перцем чилі — це справжній кулінарний секрет, який додасть вашим стравам неповторного смаку й аромату. Приготування такої приправи — це не лише смачний, а й дуже несподіваний спосіб заготовити сезонні овочі. Вона також може стати чудовою альтернативою купованим спеціям, надаючи вашій кухні унікального характеру та авторського штриха.
У процесі приготування знадобиться пергаментний папір та паперові рушники.
Інгредієнти:
баклажани — 500 г;
олія — 20 мл;
перець чилі — 15-20 г;
розмарин сушений — ½ ч. ложки;
сіль — до смаку.
Приготування.
Баклажани вимити й обсушити. Нарізати їх тонкими кружальцями завтовшки приблизно 2-3 мм.
Деко застелити пергаментним папером і викласти частину нарізаних баклажанів. Посолити. Залишити на 20 хвилин.
Ввімкнути духовку для розігріву до 100-110 °С. Бажано використовувати режим конвекції.
Через деякий час промокнути кожне кружальце баклажана паперовим рушником.
Перець чилі очистити від насіння та дрібно нарізати.
Змастити баклажани частиною рослинної олії.
Посипати баклажани сушеним розмарином, розподілити шматочки перцю чилі.
Баклажани поставити сушитися в духовку на 30-40 хвилин при температурі 100-110 °С. Під час сушіння 4-5 разів відкривати дверцята духовки, випускати пару.
Остудити баклажанні чипси просто на пергаменті. Потім акуратно зняти їх.
Так само приготувати наступні партії баклажанів і поставити в духовку.
Мають вийти ось такі сухі, запашні та смачні чипси з баклажанів.
Сушені баклажани можна зберігати до двох тижнів у герметичній баночці, коробці чи пакеті в темному місці. Ідеальна для зберігання чипсів температура — приблизно 20 °С.
Сушені баклажани можна використовувати й у такому вигляді, але краще їх подрібнити та перетворити на приправу.
Скласти сушені баклажани в чашу блендера.
Подрібнити до стану великої крихти.
Приправа із сушених баклажанів готова.
Більше новин читайте на GreenPost.