- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Як дізнатися, коли баклажан можна зривати
Баклажани вживають у стадії технічної стиглості, тобто коли він ще не дозрів, тому що зрілі плоди баклажану мають гіркий присмак. Про це розповідає «Дача. Сад та город».
Забарвлення плоду при технічній стиглості темно-фіолетове, а при дозріванні воно стає світло-фіолетовим, потім коричневим. Таким чином, їх треба знімати, коли вони ще темно-фіолетові.
Проте трапляються баклажани з білими плодами. Їх знімають, коли вони білого кольору. А якщо плоди пожовтіли- то вони вже перезріли і гіркі.
Також ми розповідали про фітофтору: коли, чим і як обробити помідори.
Окрім того, ми писали про підживлення вишні в серпні.