Подоїти козу та зібрати собі сніданок на грядці можна в ресторані на Одещині (ФОТО)
Пропонують козотерапію, глемпінг у лавандовому полі, фотозону та багато іншого.
Величезний ресторан-теплиця, бринза та масло з козячого молока, домашні овочі та яйця, глемпінг (гламурний кемпінг) у лавандовому полі, козотерапія — ці та інші можливості пропонують любителям зеленого туризму фермери на Одещині. У господарстві «Кози та Матроси» (с. Миколаївка) відвідувачі можуть не лише поїсти «всього домашнього, а й назбирати собі овочів та приправ у теплицях і навіть подоїти кіз.
«Ось, наприклад, Сніжана залюбки слухає музику, а улюблене заняття Свєтки — приміряти костюми та фотографуватись. Ванесса навпаки — інтроверт. Цінує час, проведений наодинці, насолоджуючись заходами сонця та краєвидами, що відкриваються з ферми», — йдеться в повідомленні на сторінці господарства у Фейсбук.
Туристи також можуть подивитися, як роблять олію, зібрати овочі, взяти участь у приготуванні їжі з домашніх продуктів чи влаштувати фотосесію на лавандовому полі.
«Уявіть, як ви прокидаєтесь під перших півнів, виходите з глемпінгу в лавандове поле та насолоджуєтесь сніданком із домашніх овочів, скремблом з яєць наших курей та бринзою з молока наших кіз — просто як у дитинстві у бабусі», — пропонують господарі.
Можна також порибалити та поснідати на березі моря.
Також ми розповідали раніше, що під Одесою зацвів солонець — рослина, популярна у французькій кухні (ФОТО, ВІДЕО).