Вверх
Дать отзыв

Pfizer завершує розробку ліків від коронавірусу

Ритонавір уже використовувався в комбінації з іншими противірусними засобами.

2 мин на прочтение03 Сентября 2021, 12:08
Ліки Ліки
Поделиться:

На сьогодні специфічного лікування COVID-19 не існує, але незабаром ситуація може змінитися.

«Для боротьби з COVID-19, імовірно, знадобляться як вакцини, так і лікування. Ми раді повідомити, що ми розпочали фазу 2/3 дослідження нашого перорального противірусного кандидата — спеціально розробленого для боротьби із SARS-CoV-2 — у не госпіталізованих дорослих із низьким рівнем ризику», — написав у своєму твіттері голова правління та головний виконавчий директор американської фармацевтичної корпорації Pfizer Альберт Бурла.

Ідеться про PF-07321332 — противірусну терапію, що вводиться перорально, розроблену спеціально для боротьби з COVID-19 у не госпіталізованих дорослих учасників, які мають підтверджений діагноз інфекції SARSCoV-2 і не мають підвищеного ризику переходу у важку хворобу, що може призвести до госпіталізації або смерті. Наразі дослідження нового препарату перебуває на фазі 2/3, тобто оцінюється безпека й ефективність.

У рандомізоване подвійне сліпе дослідження буде включено приблизно 1140 учасників, які отримуватимуть PF07321332/ритонавір або плацебо перорально кожні 12 годин протягом п’яти днів.

Ритонавір раніше використовувався в комбінації з іншими противірусними засобами для аналогічного пригнічення метаболізму.

«У разі успіху PF-07321332/ритонавір має потенціал для вирішення значної незадоволеної медичної потреби, надання пацієнтам нової пероральної терапії, яку можна призначити при перших ознаках інфекції, без потреби госпіталізації», — ідеться в офіційному повідомленні Pfizer.

Однак розробники наголошують на значних ризиках і невизначеності, які можуть спричинити суттєві відмінності фактичних результатів від передбачених цією заявою. Ідеться про очікувані клінічні кінцеві точки, дати початку та/або завершення клінічних випробувань, нормативні дати подання, дати затвердження регуляторами та/або дати запуску, а також ризики, пов'язані з доклінічними та клінічними даними, включаючи можливість появи несприятливих нових доклінічних, клінічних даних або даних щодо безпеки, профілю ефективності, безпеки та переносності тощо.

Також ми розповідали, як перевірити ефективність вакцинації проти COVID-19.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.