Вверх
Дать отзыв

Перераховано хвороби, якими можна заразитися в під'їзді багатоповерхівки: від туберкульозу до віспи

Патогени проникають через повітряно-крапельний і контактний шлях.

1 мин на прочтение09 Июля 2021, 21:05
Перераховано хвороби, якими можна заразитися в під'їзді багатоповерхівки Перераховано хвороби, якими можна заразитися в під'їзді багатоповерхівки
Поделиться:

Лікар-епідеміолог групи компанії "Інвітро" Дарина Тихонова розповіла, які хвороби, крім коронавірусної інфекції, можна підхопити в під'їзді багатоповерхівки.

Так, за словами лікаря, заразитися прямо в під'їзді людина може туберкульозом, вітряною віспою, а також "схопити"  гостру кишкову інфекцію. Останньою, крім COVID-19, заражаються найчастіше.

"Найчастіше до неї схильні діти, які доторкаються до різних поверхонь: ручок дверей, домофонів, поштових скриньок, дверей ліфтів, потім кладуть пальці в рот", - поділилася Тихонова.

Ризикують мешканці комунальних квартир або старих дерев'яних будинків підхопити і туберкульоз, оскільки патогени проникають через повітряно-крапельний і контактний шлях.

Ризиком захворіти вітряною віспою можуть всі проживаючі в під'їзді, причому вік в даному випадку значення не має. Заражаються нею через повітряно-крапельний і контактний шлях.

До слова, дієтолог назвала доступні продукти, які захищають нирки від токсинів.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.