Паста карбонара — це класична страва італійської кухні, широко відома у всьому світі. Секрет її популярності не тільки в доступності інгредієнтів і часі приготування. Головне — це неповторний смак, вершковий і ніжний, хоча справжня паста карбонара готується без вершків.
Інгредієнти:
спагеті — 1 упаковка;
яйця — 3 шт.;
сир Пармезан — 160 г;
бекон — 150-200 г;
часник — 2 зубчики;
чорний перець — 1 ч. л.
Приготування.
Відварити спагеті.
Паралельно нарізати бекон і часник, обсмажити та витопити жир.
Приготувати соус. В посудину розбити яйця, натерти пармезану, додати чорний перець, перемішати.
Вимкнути плиту, додати спагеті до бекону, вилити 2 ополоники води, в якій варилися спагеті.
Додати суміш із сиру та білків. Перемішати.
Подаючи до столу, обов'язково посипати сиром і перцем за смаком.
Також ми писали про лазанью: покроковий рецепт витонченої італійської страви.