Догори
Дати відгук

Лазанья: покроковий рецепт витонченої італійської страви

Вона складається з ніжно приготовленого фаршу, вершкового бешамель-соусу і, звісно ж, великої кількості сирів.

2 хв на прочитання11 Листопада 2023, 01:21
Лазанья Лазанья
Поділитись:

Лазанья — це одна з тих класичних італійських страв, яка завжди викликає захоплення і піднімає настрій своєю багатошаровою симфонією смаку. Ця витончена страва відома своєю смаковою глибиною та неймовірною ароматною начинкою, яка складається з ніжно приготовленого фаршу, вершкового бешамель-соусу і, звісно ж, великої кількості сирів. У цьому рецепті ми розкажемо вам, як приготувати цю шедевральну страву власноруч і здивувати своїх гостей чи рідних.

Інгредієнти:

листи для лазаньї (сухі) — 6 шт.;

фарш м'ясний (свинина/яловичина) — 750 г;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

бульйон м'ясний — 200 мл;

сир твердий — 250 г;

томатна паста — 2 ст. ложки;

олія — 1 ст. ложка;

перець чорний мелений — за смаком;

молоко — 500 мл;

масло вершкове — 80 г;

борошно пшеничне — 60 г;

мускатний горіх мелений — ½ ч. ложки;

сіль за смаком.

Приготування.

Цибулю нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії до золотистості.

Щойно цибуля стала золотистою і м'якою, додати до неї фарш.

Томатну пасту розвести м'ясним бульйоном.

Фарш посолити, поперчити, додати томатну пасту, змішану з бульйоном, і тушкувати хвилин 10.

Приготувати соус бешамель.

У сковороді розтопити вершкове масло, додати просіяне борошно, безперервно помішуючи віничком. Тонкою цівкою влити молоко, продовжуючи помішувати.

Щойно соус почне густіти, додати сіль і мускатний горіх. Коли соус почне кипіти, вимкнути вогонь.

Сир натерти на великій тертці.

Духовку розігріти до 200 °С.

Зібрати лазанью.

Дно форми для запікання змастити соусом бешамель. Потім викласти шар листів лазаньї (їх можна вільно ламати). Зверху додати м'ясну начинку та рівномірно розподілити. На м'ясну начинку — знову соус бешамель. Посипати сиром. Усі шари викласти у такому порядку. Останнім шаром має бути сир.

Форму з лазаньєю відправити в розігріту до 200 °С духовку приблизно на 30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Також ми розповідали, що у світі є лише одна країна, де чоловіки готують частіше за жінок, і вона розташована в Європі — дослідження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Промислове рибальство переходить у "цифру": Кабмін спростив процедуру декларування
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Вакцинація проти ВПЛ: чому однієї дози достатньо для пожиттєвого імунітету
2 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: ілюстративне
Кабмін дозволив передавати енергообладнання без аукціонів
1 хв на прочитання7 годин тому
Фото ілюстративне
Криза в небі Європи: нова система EES збільшила черги в аеропортах на 70%
2 хв на прочитання8 годин тому
Попередження про льодові явища: на українських річках починається замерзання
1 хв на прочитання10 годин тому
Трагедія на Нілі: в Єгипті зіткнулися два круїзні лайнери
1 хв на прочитання11 годин тому
Масований удар по енергетиці: Рівненщина, Тернопільщина та Хмельниччина — без світла
1 хв на прочитання12 годин тому
Україна отримала з Литви повний комплект обладнання для теплової електростанції
1 хв на прочитання13 годин тому