Український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий Євген Клопотенко зібрав кілька своїх улюблених сніданків, з якими день починається смачно та красиво.
«Це не просто собі страви, це справжні дарунки гастробогів. Я гарантую, що будь-який із цих сніданків стане для вас найдовгоочікуванішим прийомом їжі, заради якого вам точно захочеться прокидатися раніше», — запевняє Євген Клопотенко.
Тост із пастою з авокадо і яєчнею
Інгредієнти:
Стиглий авокадо розріжте вздовж навпіл і дістаньте кісточку. Виберіть ложкою м’якоть авокадо у мисочку.
Туди ж додайте карі, подрібнену зелень кропу, сік лимона і соняшникову олію. Посоліть і розімніть до однорідності виделкою.
На пательні підрум’яньте кілька тостів на вершковому маслі.
Потім приготуйте яєчню. Вбийте яйця на пательню з невеликою кількістю соняшникової олії і смажте на невеликому вогні 3-4 хвилини, щоб жовток залишався ще рідким. Посоліть білок і поперчіть жовток.
Тост добре змастіть пастою з авокадо і зверху викладіть яєчню.
Французькі тости з сиром брі та цибулевим конфітюром
Інгредієнти:
Збийте в мисці яйце з молоком, додайте дрібку солі.
Розтопіть на пательні вершкове масло. Кожен шматочок хліба умочіть в суміш молока з яйцем з обох сторін.
Підсмажте скибочки хліба до золотавої скоринки і зверху викладіть шматочки бріта цибулевий конфітюр.
Смажені гриби з яйцем пашот та лососем
Інгредієнти:
Помийте гриби і наріжте великими шматочками. Обсмажте на вершковому маслі до м’якості, посоліть і поперчіть.
У невеликому сотейнику доведіть воду майже до кипіння. Влийте трохи оцту і зробіть ложкою воронку, в яку акуратно вбийте яйце. Варіть його 3 хвилини і дістаньте за допомогою шумівки. Дайте стекти всій воді і викладіть поки на окрему тарілку або паперовий рушник.
На тарілку викладіть спочатку гриби, зверху лосось, пашот і зелень петрушки. Присипте насінням.
Авокадо тост: рецепт ідеального сніданку
Інгредієнти:
Авокадо розріжте, вийміть кісточку і дістаньте м’якоть. Якщо авокадо стигле, це буде дуже легко. Викладіть м’якоть у мисочку.
Дрібно порубайте томати і фету. Додайте до авокадо.
Зваріть яйця, щоб жовток залишався рідким. Розріжте навпіл і викладіть їх у ту ж мисочку.
Добре все розімніть виделкою, додайте перець і сіль.
Підсушіть у тостері або на пательні хліб і викладіть зверху пасту з авокадо.
Яєчні мафіни з овочами
Інгредієнти:
Овочі наріжте невеликими кубиками приблизно однакового розміру. Перемішайте.
Заповніть силіконові або металеві формочки овочами наполовину.
Збийте в мисці 5 яєць до легкої піни. Додайте борошно і вимішайте, щоб не залишилося грудочок.
Додайте натертий сир до яєць. Злегка перемішайте.
Залийте яєчною сумішшю овочі та запікайте при 180 градусах приблизно 15-20 хвилин. Маффіни повинні трохи збільшитися. Дайте трохи охолонути і виймайте з формочок.
«Я вважаю, що тепер ви точно не будете довго валятися у ліжку ранками, бо захочете швидше відчути на устах п’янку насолоду від таких класних сніданків. Готуйте та любіть життя!» — говорить Євген Клопотенко.