Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Здоров'я
  • Очікують 50 тисяч паломників: цьогоріч до Умані на святкування Рош га-Шана приїде рекордна кількість хасидів

Очікують 50 тисяч паломників: цьогоріч до Умані на святкування Рош га-Шана приїде рекордна кількість хасидів

Настання нового 5 782 року за юдейським календарем почнуть святкувати увечері шостого вересня 2021 року.

2 мин на прочтение05 Сентября 2021, 11:29
Фото: Суспільне Фото: Суспільне
Поделиться:

В Умані Черкаської області запрацював міжвідомчий оперативний штаб для вчасного реагування на події під час святкування Рош га-Шана. Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

До штабу ввійшли представники Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та міграційної служби. Очолює його начальник ГУНП в Черкаській області Михайло Куратченко.

Як розповів заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, зокрема визначено основні завдання із забезпечення правопорядку у місці паломництва та організації реагування на всі події, у тому числі техногенного характеру.

Зазначається, що правоохоронці перевірили організацію несення служби на локаціях, де проходять заходи з відзначення Рош га-Шана, та роботи ситуаційного центру Національної поліції.

За прогнозами Нацполіції, на святкування Рош га-Шана до Умані прибудуть близько 50 тисяч прочан, що у 15 разів більше, як торік. Зараз у місті їх уже близько 10 тисяч.

До Умані також приїхали 11 поліцейських з Ізраїлю, які спільно з українськими правоохоронцями нестимуть службу в місцях компактного проживання та паломництва хасидів.

Важливі факти:

  • П'ять тисяч хасидів прибуло до Умані на святкування нового юдейського року. Про це повідомила міська голова Ірина Плетньова. Паломники приїздять на Черкащину напередодні Рош га-Шана.
  • Настання нового 5 782 року за юдейським календарем почнуть святкувати увечері шостого вересня 2021 року. Святкування закінчиться ввечері 8-го вересня.
  • Свято Рош га-Шана набуло в Україні статусу національного. Щороку на святкування єврейського нового року до Умані приїжджає від 30 до 50 тисяч паломників з різних країн. У 2020 році через пандемію приїхало у десять разів менше паломників.

Нагадаємо, що торік хасиди залишили в Умані гори сміття.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.