Вверх
Дать отзыв

Невролог назвав кращий вітамін для здоров’я мозку

Дефіцит рибофлавіну безпосередньо пов’язаний із мігренями

1 мин на прочтение06 Августа 2021, 08:20
Невролог назвав кращий вітамін для здоров’я мозку Невролог назвав кращий вітамін для здоров’я мозку
Поделиться:

Вплинути на здоров’я мозку може не тільки спосіб життя. Загальна метаболічна дія вітамінів групи B, поряд з їх роллю в нейрохімічному синтезі, надає особливий вплив на функцію мозку.

Наприклад, вітамін В2, також відомий як рибофлавін, покращує його здоров’я та зменшує головні болі.

Як пояснив невролог Марк Грін, було доведено, що дефіцит рибофлавіну безпосередньо пов’язаний із мігренями, проте механізм його дії поки так і не встановлений. Вчені вважають, що речовина впливає на те, як клітини виробляють енергію, пише Daily Express.

«Серед небагатьох вітамінів, які я використовую у своїй клінічній практиці, він допомагає частіше, ніж інші, які використовують багато неврологів», — зазначив Грін.

Джерелами рибофлавіну є м’ясо, риба та птиця. Крім того, велику кількість B2 містять нирки, печінка, спаржа, авокадо, артишоки, смородина, гриби та горіхи.

За даними Університету штату Орегон рекомендована добова доза вітаміну B2 для чоловіків у віці 19 років і старше становить 1,3 мг на день, для жінок — 1,1 мг на день.

Вітамін B2 розчинний у воді, тому варто враховувати, що частина його втрачається при приготуванні їжі. Зокрема, при варінні втрачається приблизно вдвічі більше В2, ніж під час готування на пару або в духовці.

До слова, австралійські вчені виявили активність чорного кмину проти COVID: може блокувати «цитокіновий  шторм».

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.