Найсмачніша кабачкова ікра на зиму: смак, як у дитинстві

2 мин на прочтение14 Июля 2022, 07:42

Хоч би скільки банок такої ікри ви закрили на зиму — все одно не вистачить.

Мало кому вдається приготувати в домашніх умовах справжню кабачкову ікру. Проте це можливо, якщо знати деякі хитрощі. «Прості рецепти» поділилися рецептом дуже смачної кабачкової ікри, яка виходить саме такою, якою ми її пам’ятаємо з дитинства: густою, насиченою, апетитною та повністю натуральною.

Інгредієнти:

кабачки — 5 кг;

цибуля та морква — по 1 кг;

томатна паста — 4 ст. л.;

олія — 350 – 400 мл;

цукор — 200 г;

сіль — 100 г;

оцет столовий (за бажанням) — по 10 мл у кожну банку;

перець (за бажанням).

Приготування.

Цибулю порізати кубиками, моркву потерти на великій тертці або також порізати ножем.

Кабачки порізати кубиками і викласти в каструлю, влити олію. Тушкувати під кришкою до м’якості кабачків.

Протушкувати моркву до напівготовності, потім додати цибулю і тушкувати овочі.

Покласти томатну пасту в овочі, перемішати і тушкувати овочі ще 10 хвилин.

Подрібнити занурювальним блендером овочі та кабачки.

Змішати кабачкову масу з овочами. Можна ще долити трохи олії, щоб ікра набула глибшого смаку.

Цукор і сіль, перець додавати поступово, щоб було саме на ваш смак, не обов’язково слідувати в точності рецепту.

Тушкувати на невеликому вогні протягом 30 – 40 хвилин.

Наприкінці додати оцет, також за бажанням.

Розкласти ікру в стерилізовані та сухі банки, закрутити кришками.

Перевернути банки, накрити рушником і залишити остигати.

Зберігати ікру в підвалі, у коморі або на балконі.

Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

Окрім того, ми писали про вишневе варення без кісточок «п’ятихвилинка».

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: