Вверх
Дать отзыв

На Львівщині працює унікальне виробництво, яке шиє речі із залишків вітрил та парашутів

Продукція довготривала у використанні, легка у догляді.

1 мин на прочтение16 Апреля 2021, 11:18
На Львівщині працює унікальне виробництво, яке шиє речі із залишків вітрил та парашутів На Львівщині працює унікальне виробництво, яке шиє речі із залишків вітрил та парашутів
Поделиться:

Екотренди й екоспоживання стають дедалі популярнішими в українському суспільстві. Так, у Львові є унікальний бізнес — створення колекції одягу та речей із матеріалів, які залишаються з виробництва парапланів, вітрил, парашутів на українських підприємствах.

Ініціатором ідеї став львів’янин Олесь Москальчук, його бренд одягу повністю побудований на ідеї повного апсайклінгу, тобто вторинному використанню матеріалів, пише  shotam.info. Ідея полягає у створенні унікальних продуктів за допомогою поєднання технологічних матеріалів, що залишаються на українських виробництвах та якісних деталей.

За словами творців бренду, кожна колекція бренду slowly — це своєрідна екоініціатива, що має за мету не лише зменшення кількості відходів із підприємств, але й прагне показати, що альтернатива одноразовому/сезонному є, і вона вже в Україні. Випущено вже вісім колекцій.  

Ідея виникла як похідна від сфери діяльності: Олесь Москальчук займався туристичним одягом, звідти виникла прихильність до різноманітних матеріалів — нестандартних і технологічних.

Матеріали отримують із різноманітних виробництв — малих суден, вантажних строп, вітрил, кайт-серфів тощо.

До слова, в Україні запустили соцмережу для подорожей і туризму. За допомогою сервісу можна планувати свої подорожі, складати маршрути, знаходити інформацію про цікаві локації. Також застосунок дає змогу ділитися фотографіями з подорожей з іншими користувачами соцмережі.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.